Ministarstvo demantuje navode o kupovini luksuznih automobila


Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske saopštilo je danas da je u proteklom periodu kupilo više vozila manje vrijednosti, a ne luksuzne automobile kao što to navode pojedini mediji.

Demantujući navode portala “Kapital” o nabavci luksuznih vozila i ukazujući da se nizom neistinitih informacija obmanjuje javnost u Srpskoj, u Ministarstvu ističu da su kupili jedno teretno vozilo “reno trafik”, vrijedno 48.326 KM, i jedan putnički automobil vrijedan 46.374 KM, koji su namijenjeni za Ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa i objekata.

“U tekstu na portalu `Kapital` nabavka od 80.940 KM okarakterisana je kao kupovina `još jedne luksuzne limuzine`. U tom tekstu se pominje i da je ministar Predrag Gluhaković mjesec dana ranije kupio luksuzni automobil vrijedan skoro 115.000 KM, te nabrajaju automobili i postojeći vozni park koje ministar koristi, što je u potpunosti netačno”, poručuju iz Ministarstva.

Iz Ministarstva navode da je ministar tokom juna, posredstvom javnih nabavki i u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske, kupio tri automobila za naznačeni iznos od 114.262 KM, tačnije “škodu superb”, vrijednu 57.262 KM, i dvije “škode rapid”, u vrijednosti 57.000 KM za potrebe dva resora – trgovine i turizma.

Iz Ministarstva ističu da je posredstvom javne licitacije prodata “škoda oktavija”, dok je “audi A6” u procesu prodaje jer su ta vozila korišćena 10 godina i njihovo održavanje iziskuje velike troškove.

“Nije nam jasna namjera pojedinih medija da objavljuju tendenciozne, uopštene i vrlo često neistinite navode rada Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, iako je ministar Gluhaković u javnim nastupima više puta objasnio detalje nabavke automobila u Ministarstvu”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je uloga medija da istinito i blagovremeno informišu javnost, iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske izražavaju nadu da će se mediji rukovoditi istinom, te plasirati provjerene, jasne i potpune informacije koje na pravi način informišu javnost.

Portal “Kapital” objavio je ranije da ministar Gluhaković kupuje još jedno skupocjeno vozilo vrijedno 95.000 KM, podsjećajući da je prije mjesec dana kupio i automobil od oko 115.000 KM.

(SRNA)

Komentari

ok fest