Kraljica odlučila: Vilijam naredni kralj?


Potres u britanskoj kraljevskoj porodici! Kraljica Elizabeta Druga (91) je zvanično, prema pisanju britanskih medija, imenovala svog unuka, princa Vilijama (35) i njegovu suprugu Kejt Midlton za narednog kralja i kraljicu Velike Britanije.

Činjenica da je preskočila sina princa Čarlsa (68) ustalasala je Ostrvo. Pojedini mediji su pisali: “Izvini, Čarlse!

– Njeno veličanstvo je spoznalo da su Vilijam i Kejt budućnost Britanije. Ona je provela 65 godina trudeći se da kuća Vindzor preživi i smatra da njih dvoje imaju energiju i medijski kvalitet da nastave taj posao u modernom svijetu. Kraljica Elizabeta uvijek je činila ono što je, dugoročno, najbolje za monarhiju, a takav je slučaj i sada – kazao je medijima neimenovani insajder u Bakingemskoj palati.

Britanska štampa poslije ove “bombe” piše da je “poslije tolike drame oko kraljevske porodice tokom proteklih decenija, kraljica zaključila da monarhija više ne uživa ugled niti ima moć koje je nekad imala”. U njenim očima, Vilijam i Kejt su dvoje ljudi koji mogu da preokrenu imidž britanske krune. Odluka, inače, koincidira sa 20. godišnjicom smrti ledi Dajane, prve Čarlsove supruge i majke princa Vilijama:

– Ova kraljičina odluka, nažalost, negativno će uticati na odnos princa Vilijama sa ocem princom Čarlsom. Zanimljivo je da Kamilu Parker Bouls (70), koja je kraljičina snaja proteklih 12 godina, nimalo nije nasekirala ova odluka. Naprotiv, ona je potajno oduševljena tim potezom vladarke. Njoj je i previše drame koju je trpjela oko sebe i tereta na leđima za dva života, a ne za jedan. Čarlsa je, međutim, zaista zadesila tužna sudbina, jer će ga istorija pamtiti kao čovjeka koji je najduže čekao na krunu, da bi se na kraju ispostavilo da je sve bilo uzaludno – ocjenjuje Dankan Larkomb, kraljevski biograf.

I poslije nedavnog petodnevnog boravka princa Vilijama i Kejt Midlton u Berlinu, koji je organizovao Forin ofis, list “Zidojče cajtung” je opisao par kao “tajno oružje njenog veličanstva” koje su Bakingemska palata i London poslali u “diplomatsku misiju da ublaže strahovanja zemalja članica EU poslije glasanja o izlasku Britanije iz Unije”. London je, ocjenili su njemački mediji, poslao “novu generaciju u ofanzivu šarma”, a ne princa Čarlsa i Kamilu.

Kraljica Elizabeta Druga, naložila je, navodno, sinu, princu Čarlsu i pokojnoj Dajani, da se razvedu. “Ledi Di nikad nije htjela da okonča svoj brak, uprkos turbulencijama, ali joj je odluka o njegovom trajanju uzeta iz ruku”, rekao je za medije njen bivši batler Pol Barel. Dajana, navodno, nije htjela da joj sinovi Vilijam i Hari odrastaju u nekompletnoj porodici, jer je i sama kroz to prošla.

(Novosti)

Komentari

ok fest
ok fest