Njemačka: Državljanin Srbije opljačkao blindirano vozilo!


Njemačka policija intenzivno traga za muškarcem Rijadom K. (26) iz Srbije, osumnjičenim za krađu više stotina hiljada evra.

Muškarac, za koga se veruje da je iz gradića sa jugozapada Srbije, putovao je sa kolegama blindiranim vozilom za prevoz novca, koji su iznajmljivale banke u Minhenu, piše nemački Bild.

Oko 8 časova u četvrtak, kada su dvojica njegovih kolega, suvozača, ušla u jednu od ulica, lopov je dao gas i pobjegao. Ispred obližnje pekare, ostavio je kombi, a novac je ukrao.

Njemačka policija nastavlja potragu i za vozačem kombija i za novcem namjenjenim bankomatima širom Minhena.

“Do sada ga nismo pronašli”, rekao je jedan od portparola minhenske policije samo dan pošto je državljanin Srbije izveo filmsku pljačku.

Pljačkaš je, kako se čini, od ranije poznat policiji pošto je 2015. godine hapšen zbog provale i napada. Rijad je imao dvojicu saučesnika, 23-godišnjeg muškarca iz Minhena i 39-godišnjeg iz Dahaua, mjesta u kojem i on živi.

Vozilo za prevoz novca policija je pronašla ubrzo posle pljačke, napušteno na jednom parkingu. U njemu su pronađene i razbacane novčanice koje su pljaškaši ostavili u žurbi.

(Kurir)

Komentari

ok fest