Policija prijavila vaspitačicu i direktoricu Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka

Policija prijavila vaspitačicu i direktoricu Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka

Krim-policija Policijske uprave Banjaluka podnijela je danas izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv dvije osobe, nakon što je trinaestomjesečna djevojčica nedavno izujedana oko 30 puta u vrtiću “Tijana”.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je vaspitačica Jadranka Šušnjar (57) iz Banjaluke prijavljena za nepružanje pomoći, a Jelena Kurtinović (37), direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – za nesavjestan rad u službi.

“J.Š. se sumnjiči da je 23. avgusta, radeći kao vaspitačica vrtića, propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestuke povrede, dok se J.K. sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću, što je za posljedicu imalo višestruke povrede djeteta koje je povjereno na čuvanje u vrtiću”, saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Miroslav Saradžić (34) iz Banjaluke, otac djevojčice, ispričao je nedavno da je njegova jedinica imala oko 30 ugriza – sva je bila modra, na ledima je imala deset ugriza, a uvo je šivano.

Komentari