Sedmočlana porodica Nikolić ponovo dobila kuću


Posredstvom Humanitarne agencije “Srbi za Srbe” koja je prikupila 20.000 KM i donacijom opštine Bratunac od 10.000 KM, kupljena je kuća za sedmočlanu porodicu Zlatana Nikolića iz sela Fakovići, čiji je dom izgorio u prošlogodišnjem požaru.

Humanitarnu akciju za pomoć porodici Nikolić pokrenuo je vatrogasac Zlatan Simić, koji je među prvima učestvovao u gašenju požara koji je 23. oktobra prošle godine zahvatio kuću Nikolića.
U humanitarnu akciju su se uključili mnogi pojedinci i organizacije, među kojima bratunačka Svetosavska omladinska zajednica i Dom kulture, pripadnici Oružanih snaga BiH, učenici osnovnih i srednjih škola iz Bratunca i Srebrenice, te srebrenički Centar za kulturu.
Kada su ostali bez kuće, Nikolići su bili podstanari u Fakovićima. Na osnovu obećanja načelnika opštine Bratunac Nedeljka Mlađenovića, koji im je odmah nakon požara uručio opštinsku pomoć od 2.000 KM, troškove kirije plaćala je lokalna zajednica.
Nikolići su ostali bez kuće i u ratu, obnovili su je vlastitim sredstvima i radom, a u oktobru prošle godine ponovo su izgubili dom.
Zlatan je radio kao sezonski radnik, a supruga Nevenka je nezaposlena i nisu bili u mogućnosti da izdržavaju petoro djece i ponovo obnavljaju uništenu kuću.
(SRNA)

Komentari

ok fest