Grupa Vatra ima novi singl


Nakon dvije godine Vatra je objavila novu pjesmu kao najavni singl svog novog, desetog po redu albuma!

Singl “Sekvoje”, čiji je autor Ivan Dečak, inspirisan je ljubavnim i međuljudskim odnosima, otuđenošću, ali i željom da se te iste otuđenosti riješimo, prenosi dnevnik.hr.

“Naš novi singl ‘Sekvoje’, kojim najavljujemo deseti album Vatre, upravo je pred vama! Kao i sa svakim novim albumom, i s ovim koji se upravo “kuha” pokušavamo stvoriti novi glazbeni planet, a opet ostati u svojoj Vatrenoj galaksiji. “Sekvoje” su sjeme novog albuma, za koji vjerujemo da će proklijati i vinuti se do vaših srca! Do tada javljajte kako vam se (ne) čini naš najnoviji uradak! Mi si držimo palčeve”, kaže Dečak.

Muziku i tekst potpisuje Ivan Dečak, a Vatra se ponovo zaigrala na novom terenu koji je dao posve novi zvuk pjesme kakav se može čuti i u aktualnoj svjetskoj produkciji. Za produkciju, miks i mastering zaslužni su stalni saradnici benda i dvojac iz Svadbasa, Jure Ferina i Pavle Miholjević. Pjesma donosi i zanimljiv spot čiju režiju potpisuje Filip Filković Philatz s kojim je Vatra već ostvarila uspješnu saradnju. I ovog su puta uspjeli vizuelno nadograditi pjesmu i zadržati lični standard svojih dosadašnjih spotova.

Komentari