“Pokaži šta znaš u pozorištu, ne na ulici”

Aikido sport u RS slavi 20 godina postojanja i uspješnog rada, te tim povodom organizuje sportsko-kulturnu priredbu pod nazivom “Pokaži šta znaš u pozorištu, ne na ulici”.

Proslava će biti održana u Narodnom pozorištu RS u Banjlauci u nedjelju 17.septembra 2017.godine od 18 časova u velikoj sali NP RS.

Učesnici programa su:
– Bojana i Nebojša Brdarić (etno muzika)
– Folklorni ansambl “Čajavec”
– Plesni klub GEMMA
– Sergej Pajić (pop pjevač)
– Tode Nikoletić (dječiji pjesnik)
– Dječiji programi aikido-samoodbrane
– Samoodbrana za žene (aikido-samoodbrana)
– Lica sa invaliditetom (aikido-samoodbrana)
– Najbolji majstori aikido-samoodbrane
– Specijalni programi, vojska i policija aikido-samoodbrane
– Miroljub Jovičić – osnivač Aikido sporta u RS i BiH, član Evropske Kuće Slavnih za borilačke veštine i sportove

Miroljub Jovičić je majstor realnog aikidoa crni pojas-šesti dan koji se više od 35 godina bavi raznim borilačkim vještinama. Prije dvije godine osnovao je Svjetsku federaciju aikido samoodbrana ili World association aikido selfdefense.

Ovo je vještina koja se tek razvija, a federacija je nastala prije tri godine. U svijetu trenutno postoji pet federacija, odnosno pet zemalja u kojima se to vježba, a kod nas postoji 12 klubova, s preko 600 učenika, članova koji to treniraju, tako da će se u narednih pet do 10 godina moći govoriti o broju zemalja i klubova – rekao je Jovičić.

Aikido seldefence je vještina zamišljena kao skup naprednih tehnika koja omogućava onima koju je poznaju da se u bilo kojoj svakodnevnoj situaciji i na bilo kojem mjestu odbrane, odnosno da reaguju sa što manje mogućnosti da ih neko povrijedi, kao i sa što manje mogućnosti da nanesu teže povrede protivniku.

Jovičić trenutno u Banjaluci vodi školu aikida samoodbrana, s nekoliko različitih programa, za dječije – mlađu i stariju grupu, program za odrasle, samoodbranu za žene. Jovičić je i autor programa lica s posebnim potrebama i lica s invaliditetom.

To su moji autorski programi, već sam izveo majstora lice sa invalidititetom, Rodoljub Stanišić Rora moj majstor, moj učenik koji je sigurno u tom svom segmentu jedan od rijetkih, ako ne i jedan od posebnih majstora u svijetu – rekao je Jovičić.

mojKontakt.com

 

Komentari