Razlozi zbog kojih treba investirati u SMS marketing

Možete izaći na tržište sa dobrim proizvodom, ali ako nemate kvalitetnu marketinšku strategiju, taj vaš proizvod ćete teško prodati. I bez obzira na to koliko dugo uspješno poslujete i koliko je vaša firma ugledna, neophodno je kontinuirano oglašavanje. To je jedini način da privučete potencijalne klijente i da zadržite one koji već kupuju vaše proizvode ili usluge.

Postoji nekoliko sjajnih načina za reklamu i oglašavanje, a medij koga odaberete zavisiće od vaše ponude, ciljane grupe potrošača i drugih sličnih stavki. Međutim, sprovođenje marketinške kampanje nije ni malo jednostavan proces. Ono zahtijeva mnogo napora, razmišljanja i dizajniranja oglasa koji će se naći u željenim medijima.

Da li znate da je SMS marketing najpouzdaniji način vođenja reklamne kampanje za vaše proizvode i usluge? Prema statistici, više od 90% svih primljenih SMS poruka pročitaju se u prvih sat vremena od pristizanja u inboks. A ako se uzme u obzir da danas svi posjeduju mobilne telefone i na njima najčešće koriste upravo tekstualne poruke za komunikaciju sa voljenom osobom, sa prijateljima, članovima porodice, ali i poslovnim saradnicima. Postoji još puno dobrih razloga zašto je ulaganje u SMS marketing dobar put ka uspješnom poslovanju. Evo nekih od njih.

Nemate vremena za dugotrajne dijanerske projekte
Ako vam je potrebno brzo marketinško rješenje i nemate vremena za konsultacije o dizajnerskim dugoročnim projektima koji mogu da potraju mjesecima, grupni SMS marketing moga bi da bude jednostavna i efikasna opcija. Ako budete dovoljno konkretni i precizni u SMS predstavljanju svog marketinškog sadržaja, to će biti najbolja garanicija da ste kvalitetno prezentovali vašu reklamu širokom krugu potencijalnih i stalnih korisnika.

Potrebno vam je instant marketinško rješenje
Kao što već rekosmo, danas svi poseduju mobilne telefone, a SMS poruke korisnici otvaraju bukvalno istog trenutka po prijemu. Zahvaljujući široko rasprostranjenosti i lakim rukovanjem mobilnim telefonima, SMS marketing je definitivno najefikasnije instant rješenje za oglašavanje.

Želite direktnu komunikaciju sa klijentima
Osim susreta oči u oči, ako postoji bilo koji drugi vid direktne komunikacije sa vašim klijentima, onda je to sigurno SMS marketing. Sadržaj marketinških SMS poruka, zbog ograničenog prostora, je kratak i jednostavan, što je ustvari ono što klijenti i očekuju.

Želite da potencijalnim klijentima informacije o vašem poslovanju budu lako dostupne
Ako želite da na jednostavan način privučete nove klijente time što ćete ih na jednostavan i brz način informisati o vašim proizvodima i uslugama, ponovo je SMS marketing ono što vam treba.

Želite brzu reakciju potencijalnih klijenata
Obzirom da SMS marketing ima veći rejting korišćenja i brzine otvaranja od svih ostalih marketinških metoda, brzina reakcije novih klijenata je najveća moguća.

Potrebno vam je jeftino marketinško rješenje
Svi ostali marketinški alati mogu biti veoma skupi, jer njihova priprema traje dugo, a pored toga obično ne daju željene rezultate u očekivanom vremenskom periodu. SMS marketing je jedno od najlakših i najisplativijih rješenja za direktan marketing.

Želite da prilagodite svoju reklamu ciljanoj grupi korisnika
Prilagođavanje grupnih SMS poruka za određenu manju ciljanu grupu je takođe vrlo jednostavno . Pored toga, grupne SMS poruke pružaju vam veću vjerovatnoću dostupnosti i čitanosti u odnosu na kampanje slanjem e-mail-ova, koji često završe u spam folderu korisničkog inboksa, pa ih potencijalni klijenti nikad i ne pročitaju.

Komentari