Banjaluka: OFK Spartak okupio 6.000 djece kroz fudbalski festival „Spartanac 2017“


U toku je obilježavanja Nedjelje djeteta, a OFK „Spartak“ iz Banje Luke organizovao je dječiji fudbalski festival pod nazivom „Spartanac 2017“ koji je danas obišao i gradonačelnik Igor Radojičić.

Na manifestaciji učestvuju učenici iz osnovni škola i vrtića koji imaju priliku da se igraju i druže na terenima ovog kluba.

-Ovo je jedna dobra manifestacija kroz koju prođe par hiljada djece, što je gotovo nevjerovatno. Odlično je što djeca imaju priliku da učestvuju rekerativno i osjete ljubav prema sportu- istakao je gradonačelnik Radojičić.

S obzirom na to da je Gradska uprava podržala ovu manifestaciuju on je ujedno obećao da će to činiti i u narednim godinama.

Direktor OFK „Spartak“ Igor Vrhovac, istakao je da je cilj ovog projekta uključivanje što većeg broja djece u rekreativne aktivnosti kao i upoznavanje djece sa blagotvornim dejstvom fizičkih aktivnosti na njihovo zdravlje.

-Očekujemo posjetu oko pet do šest hiljada mališana iz osnovnih škola i vrtića tokom ovih pet dana, što znači da ovdje dnevno prođe od 1.000 do 1.200 djece – rekao je Vrhovac i ujedno se zahvalio volonetrima sa Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i iz ŽFK „Borac“ koji su dali svoj doprinos u radu sa djecom.

Komentari