Volonter iz Banjaluke humanitarnu pomoć za Milanu Gajić potrošio na žurku

Volonter iz Banjaluke humanitarnu pomoć za Milanu Gajić potrošio na žurku

“Pare koje su prikupljene za pomoć Milani Gajić koja se bori sa Laforinom bolešću, do porodice nikada nisu stigle”, progovorili su pred kamerom ATV-a volonteri Udruženja “Budi drugačiji”.

Iako ga nisu prijavili policiji, prstom upiru na Mirka Majkića koji je taj novac potrošio na žurku. Prvo je išao na hodočašće, zadobio povjerenje Milanine majke i Udruženja, a nakon što je potrošio pare, nije se ni javio. Da zlo bude gore, najavio je i novo hodočašće – za pomoć Miroslavu Mirniću.

“Mi, ustvari, ne znamo da li zapisnik uopšte postoji. Pretpostavljamo da ne postoji jer je samo u medijima sutradan osvanula informacija da je skupljeno 1.300 maraka. Da li je to tačan iznos mi zaista ne znamo, ne možemo da tvrdimo da jeste ili da nije. S druge strane, ni tih 1.300 maraka porodica Gajić ni dan danas nije dobila”, rekla je Dijana Ješić iz Udruženja građana “Budi drugačiji”.

Majkić ne poriče da je potrošio i posljednju, prikupljenju marku. U sve to umiješao je i banjalučkog odbornika, Draška Stanivukovića, inače jednog od volontera. Tražio mu je pare za gošćenje, ali Stanivuković nije htio da plati raskošnu zabavu, pa je, kaže, morao da isprazni kutiju za pomoć.

“Jedno kulturno-umjetničko društvo je reklo da će dodati 100 maraka, međutim nisu. Ja im ni to ne zamjerim, šta me briga za tim. Zato kažem, mi smo pred svima u sali prebrojali, i ja očekujući da će Draško pokriti te troškove, međutim nije ispoštovao. Ja ne mogu svoj novac da dam da pokrijem troškove, a da njima dam tih 1.170 maraka”, rekao je Mirko Majkić.

Po gradu se šuškalo da se predviđeni skromni koktel pretvorio u pravu terevenku. Stanivuković priča da to nije očekivao, ali da je ponudio da plati sendviče i piće, što je smatrao prikladnim za humanitarnu zabavu.
“On je od našeg udruženja tražio novac za tu humanitarnu akciju. Mi smo dali jedan dio u novcu, jedan dio smo nudili u hrani i piću. Mirka je samo interesovao taj dio koji je u novcu. Poslije, kada je završila ta humanitarna akcija, novac nikada nije odnesen na adresu porodice Gajić”, rekao je odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka i volonter Draško Stanivuković.

U komentarima na ATV-portalu, Majkića optužuju i građani koji su i u ranijim akcijama novac slali po njemu.

Do porodice Gajić nisu stigli ni pokloni koje su im ljudi slali. Bio je to još jedan od okidača da volonteri požure sa osnivanjem Saveza humanitarnih organizacija i udruženja građana. Nadaju se da će u tome uspjeti u narednih desetak dana, a onda će se boriti za izmjenu Zakona i da se humanitarna pomoć uplaćuje isključivo pravnim licima.

(atv)

Komentari