PU Gradiška: “Ramer” na putevima od danas do 26. oktobra


Radar “Ramer” od danas do 26. oktobra pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju na području nadležnosti Policijske uprave Gradiška gdje su od početka godine do septembra evidentirane 373 saobraćajne nezgode, od 124 zbog neprilagođene brzine kretanja vozila.

Radarski sistem “Ramer” namijenjen je za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozila, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Iz policije podsjećaju da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima.

Radar “Ramer” mjeri brzinu vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca. Ovaj radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran “Ramerom”, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluje da vozači motornih vozila poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

Komentari