“Mlijekoprodukt” dijelio poljoprivredne mašine vrijedne 600 hiljada KM


Predstavnici kompanije “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice podijelili su danas farmerima 90 poljoprivrednih mašina, vrijednih oko 600.000 KM, radi povećanja kvaliteta sirovog mlijeka kao otkupne sirovine.

Riječ je o pomoći u mehanizaciji za više od 60 farmi, a mašine, uručene u prostorijama “Agrokopa” u Kobatovcima kod Laktaša, namijenjene su za spremanje silaže, sjenaže i kvalitetnu obradu zemljišta.

Marketing menadžer “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić rekao je da ova kompanija kontinuitano radi na unapređenju cjelokupog proizvodnog procesa s ciljem dobijanja što kvalitetnijeg finalnog proizvoda, saopšteno je iz ove kompanije.

“Ovo je jedan u nizu koraka koje mljekara preduzima s ciljem povećanja kvaliteta otkupne sirovine. Cilj je da farmerima omogućimo kvalitetnu pripremu hrane za krave, što direktno utiče na kvalitet mlijeka”, rekao je Sandić. On je naglasio da su farmeri značajna karika u proizvodnom lancu, zbog čega nastoje da ulaganjima unaprijede njihove uslove rada.

“”Mlijekoprodukt” je i prošle godine uložio 600.000 KM u modernizaciju poljoprivredne mehanizacije na farmama kako bi se osigurala efikasnija i kvalitetnija proizvodnja stočne hrane i sirovog mlijeka. Riječ je o vodećoj mljekari u BiH, koja posluje u okviru regionalnog lidera u ovoj oblasti “Imleka”.

Komentari

ok fest