Nakon nesreće obećali popravku autobuskog stajališta


Vijesti o desetogodišnjaku koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Motike i danas stižu na kapaljku.

Ljekari Univerzitetsko-kliničkog centra kažu da rade sve što je u njihovoj moći, ali da njegovo stanje još ne ide na bolje i da je i dalje u komi.

Povrijeđeni dječak smješten je na odjeljenje za hirurgiju. Tamo je priključen na aparate, i dalje je životno ugrožen. Doktori kažu da su prognoze o njegovom daljem stanju neizvjesne.

Još su nepoznate i okolnosti u kojima je dječak povrijeđen. Pretpostavlja se da je Goran Šurlan prebrzo vozio i udario ga kombijem. Nezvanično, Šurlan je policiji poznat i po saobraćajki u kojoj je poginula žena u Zalužanima, zašta je odslužio i zatvorsku kaznu. O nesreći u Motikama, tužilaštvo i danas bez detalja.

“Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja, radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nesreće”, ističu u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Nesreća se dogodila na improvizovanom autobuskom stajalištu u Motikama. Mještani su i juče upozoravali da je mjesto na kojem staje autobus opasno, u šta se uvjerila i naša ekipa, jer je put tu širok svega pet metara. Gradske vlasti, ipak, ne priznaju da je neprilagođen put uzrok nesreće, ali obećavaju da će konačno riješiti problem, bar kada je riječ o spornom stajalištu.

“Takve stvari se ne smiju dešavati. Mi ćemo, ako ništa, već naredne godine ne čekajući modernizaciju cijelog puta, pristupiti izgradnji ugibališta na ovakvoj trasi kakva jeste”, rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj Grada Banjaluka.

Sandić priznaje da je taj problem trebalo davno riješiti, ali za sanaciju puta, kaže, još nema para. Obećava da će se naselja Motike, Šargovac i Priječani prvi naći na listi i za novi put i za stajališta.

(ATV)

Komentari