Dodik “diskvalifikovao” Vujoševića!


Predsednika Republike Srpske Milorad Dodik razočarao je selektor Bosne i Hercegovine izjavom koju je nedavno dao. “Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad”, poručio je Dodik

Dvojica velikih navijača Partizana i ljubitelja košarke Milorad Dodik i Duško Vujošević su se razišla zbog politike!

U intervjuu za “Večernje novosti” Dodik je na pitanje da li ga je razočarao Vujošević izjavama da su Srbi krivi za rat u BiH, odgovorio:

“Naravno, i ljudski, ali i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za celi život”, rekao je Dodik beogradskom dnevniku.

Podsetimo, selektor košarkaša Bosne i Hercegovine je izjavio “Nedeljniku” da su “Srbi kao najbrojniji narod u bivšoj Jugoslaviji i najodgovorniji za njen raspad”.

“Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili?”, rekao je Vujošević.

(Mondo)

Komentari