Novi singl i spot Zdravka Čolića: “Šljive su rodile”


Premijera nove pjesme i spota „Šljive su rodile“

Tekst i muziku pjesme potpisuje Zlatan Fazlić, aranžman Nikša Bratoš i Dejan Petrović, a režiju je, kao i u nekoliko predhodnih spotova, Čolić poverio Aleksandru Kerekešu Kekiju.

Najavljujući 15. album u karijeri, Zdravko Čolic sa radošću predstavlja svoj novi singl “Šljive su rodile”. U ovoj pjesmi prvi put sarađuje sa Dejanom Petrovićem koji se pojavljuje u dve uloge: kao gost sa svojim Orkestrom i kao koaranžer numere.

”Producent Nikša je rekao dok smo radili demo kako bi pjesmi dobro legli trubači, što je meni bio signal za Dekija, najboljeg trubača na ovim prostorima, sa njegovim svjetskim bendom. Prihvatio je poziv i smislio dionice koje su meni rokenrol. Refren je dvojka, za nekog vatrogasna, a za nekog naš rokenrol” – izjavio je Čolić

Reditelj Keki, Zdravko i ekipa od preko 50 saradnika, nakon trodevnog snimanja, nisu krili oduševljenje predivnim ambijentom u kom su boravili. Bez posebne dramaturgije, radnja spota je smještena na jednom vojvodjanskom salašu na kom živi dvadesetak djevojaka. Drvo na kom rastu jabuke, kruške, dunje, procveta pa počne rađati bogatstvo od šljiva. Tada bukne sreća, sve oživi i djevojke se sa radošću posvjećuju domaćinskih poslovima.

”Ovo se ne može nazvati snimanjem, riječ je o čistom hedonizmu za sve nas…užitak koji ćemo pamtiti veoma dugo. Želja je bila da starije generacije podsjetimo, a nove upoznamo sa slikama prohujalih vremena koje su obilježile naša djetinjstva. Da prikažemo romantiku života naših baka. Nismo se ograničavali geografskim podnebljem, željeli smo da sve izgleda internacionalno. Zato smo kostime potražili direktno sa minhenskog Oktoberfesta, rekvizitu iz muzeja, automobil iz Amerike. Samo su ljepojke ovdašnje. – kaže reditelj Keki.

Verujemo da će ovaj bajkoviti i emotivni povratak u prohujala vremena zadržati osmjeh na licima i pobuditi radoznalost do decembra, kada se očekuje izlazak dugo očekivanog albuma Zdravka Čolica.

Pjesma je snimana u Studiju RSL, Novo Mesto, Studio NB, Zagreb i u studiju Dejana Petrovica DPBB. Spot je realizovan u saradnji sa jednom od najvecih svjetskih korporacija na svjetu Coca Colom koja je u Zdravku Čoliću prepoznala autenticne vrednosti muzickog podneblja ovog regiona za svoj top brend Schweppes.

Komentari