Turistička ponuda Beograda predstavljena u Banjaluci


Predstavnici Turističke organizacije Beograda predstavili su danasu Banjaluci turističku ponudu glavnog grada Srbije s ciljem podizanja vidljivosti i atraktivnosti ovog grada na evropskoj mapi turističkih destinacija.
Portparol Turističke organizacije Beograda Vesna Nađ rekla je da su kvalitne zabavne, kulturne i sportske manifestacije glavni povod i magnet za dolazak u Beograd.

“Prošle godine smo najavili džez festival, predstavili folklor i gastronomsku ponudu Beograda, a ovaj put dašak glavnog grada Srbije na banjalučke ulice donosi Baletsko društvo `Lujo Davičo` i to beogradskim pjesmama i igrama”, rekla je ona.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da građanima Republike Srpske, Srbija i Beograd predstavljaju omiljenu turističku destinaciju, te da dobro poznaju potencijale susjedne zemlje i njenog glavnog grada, ali da uvijek postoji mjesta za jačanje saradnje u turizmu.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović istakla je dobru saradnju između ove i Turističke organizacije Beograda u okviru koje su realizovane brojne zajedničke aktivnosti.

“Po broju dolazaka i noćenja u Republici Srpskoj prednjače upravo gosti iz Srbije. Oni vole da dolaze na rafting, koriste izvore ljekovitih voda i banjska lječilišta, te da posjećuju i ostale turističke destinacije”, rekla je Jovanovićeva.

Turistička ponuda Beograda predstavljena je u okviru kampanje “Go Belgrejd”, a nakon Banjaluke, ovogodišnji karavan će se uputiti u Podgoricu, Sofiju i Atinu, gdje će najpopularnija destinacija regiona biti predstavljena još većem broju turista.

Karavan turističke ponude Beograda bio je u Solunu, Pragu, Sarajevu i LJubljani.

Komentari