U Banjaluci počinje Zaplet 09


U Banjaluci će danas, u organizaciji Gradskog pozorišta Јazavac, početi Međunarodni festival mladog glumca Zaplet 09, koji će trajati do 26. oktobra.

Festival će otvoriti izložba pozorišnih fotografija “Na daskama dva” trebinjskog fotografa Јovana Vidakovića, te premijerno izvođenje predstave “Pita li iko kako je meni?”, u režiji Stojana Matavulja.

U predstavi igraju Vladimir Đorđević, Snježana Mišić, Velimir Blanić i Ljubiša Savanović, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Јazavac.

U okviru festivalskog programa publika će biti u prilici da pogleda sedam predstava. Predviđeni su i brojni prateći sadržaji- radionice, izložbe i razgovori sa glumcima. Sa publikom će družiti glumci Radoslav Rale Milenković, Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković.

Selektor festivala je Dragana Đedović, a stručni žiri čine glumac Vladimir Đorđević, dramaturg Tanja Šljivar i kompozitor Petar Topalović.

Poseban program ovogodišnjeg festivala biće “Zaplet na točkovima”, u okviru kojeg će u Prijedoru, Gradišci, Laktašima, Prnjavoru i Doboju biti izvedeno 10 predstava.

Komentari