“Senke nad Balkanom” gledalo 2,1 milion gledalaca!


Dramaturg i filmski kritičar Dimitrije Vojnov napisao je, povodom premijere serije „Senke nad Balkanom”, da je njenim prikazivanjem RTS „sigurno zakoračio u 21. vijek, kada je reč o dramskom programu.”

– Ne znam da li će “Senke nad Balkanom”, moći da održe ovaj tonus pokazan u uvodnoj epizodi. Ekipa koja je ovo proizvela zaslužuje čestitke. Oni koji su gledali, sada samo treba da ne pristaju na manje kako bi ovo podizanje kriterijuma imalo neku svrhu – napisao je Vojnov na svom Fejsbuk profilu.

On je napisao i da “upozorava narod da ne treba nasjedati na informaciju da je “Psi laju” gledanija serija od “Senki nad Balkanom”.

– Ne mogu se porediti tako lako dve emisije bitno različite dužine. “Senke” su dvaput duže pa iako imaju malo manji rejting, programski su uspješnije za RTS. Što se šera tiče, razlika je veća jer je u nedjelju bila kiša i više ljudi je gledalo televiziju. Trud se ipak isplati – objasnio je Vojnov.

Prvu epizodu serije „Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića, emitovanu na Prvom programu RTS-a, sinoć je, prema informaciji objavljenoj na sajtu Javnog servisa, gledalo 2 123 000 gledalaca, dok je udio u gledanosti premijerne epizode nove serije bio 39,1 odsto.

Komentari