Ognjen Tadić danas predstavlja javnosti Narodnu stranku

U Banjaluci će danas biti održano prvo javno predstavljanje novoosnovane Narodne stranke, na čijem čelu je bivši potpredsjednik SDS-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Ognjen Tadić.

Pres konferencija na kojoj će se novinarima obratiti predsjednik Narodne stranke Ognjen Tadić i njegovi najbliži saradnici, biće održana u pres-centru stranke u Ulici Majke Jugovića 4/42 sa početkom od 15.00 časova.

Ognjen Tadić je u novembru 2016. godine podnio ostavku na funkciju potpredsjednika SDS-a, nakon što je ostavku na funkciju šefa stranke podnio bivši predsjednik SDS Mladen Bosić.

Nakon toga je Tadić u više navrata istupao u javnosti i kritikovao rad novog rukovodstva stranke na čelu sa Vukotom Govedaricom. Iako se očekivalo d aće doći do približavanja stavova dvojice mladih lidera SDS-a, to se nije dogodilo.

Narodna stranka je u jedinstveni registar političkih organizacija Republike Srpske upisana 25. oktobra ove godine, kod Osnovnog suda u Banjaluci.

– Što se tiče politike stranke, njenu okosnicu čine “Načela narodne politike” kojih ćemo se pridržavati u svom političkom djelovanju, u interesu cjelokupnog društva i u skladu sa demokratskim pravilima i ustavima Republike Srpske i BiH, rekao je Tadić nakon što je obavljeno da je registrovao novu političku partiju.

Na prvoj pres konferenciji Narodne stranke biće predstavljene ideološke osnove ove partije, njen program, rukovodstvo i vizuelni identitet stranke.

(Istinito)

Komentari