Detalji o čovjeku kojeg je pregazio Toni Cetinski: Jednog sina izgubio drugi bolestan


Komšinica nesrećnog muškarca koji je poginuo pod točkovima automobila Tonija Cetinskog ispričala je sve o njegovom tragičnom životu. Braco, kako su ga zvali, izgubio je sina u saobraćajnoj nesreći.

“Nema više našeg Ibrahima, Brace ili Baje, kako smo ga svi od milja zvali. Volio je da popije, ali je zaista bio dobar čovjek i komšija. Sa svima koji su ga znali volio je da stane i popriča na ulicama Rovinja”, počinje priču komšinica Ruža Kovačević.

“Zadnju kafu popili smo kod mene prije dva dana i smijali se svakodnevnim šalama. Bože moj, koja tragedija! Tim više što je prije nekoliko godina kod Rovinjskog Sela poginuo njegov sin. Od tada je Braco puno više pio, jer nije mogao da se nosi sa tolikim bolom”, ispričala je Ruža.

Toni Cetinski (48) u petak je u Pustoj ulici u Rovinju oko 14 sati naletio autom na I.K (62), koji je smrtno stradao. Nakon obavljenog uviđaja policija je utvrdila da je Cetinski ulaskom u oštru nepreglednu krivinu “mercedesom” pregazio I.K. Još nije poznato da li je smrt posliedica saobraćajne nesreće ili nečeg drugog, jer je navodno I.K već ležao na putu u trenutku naleta. Policija nije dala više informacija. Kažu, više će se znati nakon obdukcije, najvjerovatnije u ponedeljak.

Nakon nesreće, mještani Rovinja su u šoku i ne mogu da shvate šta se zapravo dogodilo. Ali, slažu se da tom uskom i jednosmjernom uličicom vozila često jure.

“Volimo Tonija jer je naš, ali smo znali i Bracu. Teško je znati šta se dogodilo jer je Braco volio da popije u obližnjem lokalu “Odesa” kod autobuske stanice”, ispričali su mještani na pijaci pored koje je, na adresi Švalbina 16, I.K. živio. Lokal “Odesa” u subotu je bio zatvoren, a da se u toj uličici dogodila velika tragedija, svjedoče i tragovi krvi na putu. Bracina neutješna komšinica Ruža ispričala je da je do prije dvije nedjelje u stanu živio sa prijateljem Darkom, koji je takođe volio da popije.

“Braco se sažalio nad njim i uzeo ga u stan da živi sa njim. Koliko znam, oboje su primali socijalnu pomoć. Darko je prije 14 dana pao niz stepenice u zgradi i od tada je bolnici u komi. Ne znam hoće li se izvući. Braco ima još jednog sina koji živi i radi u inostranstvu, ali i on se u bolnici oporavlja od teže operacije srca”, tvrdi Ruža. Dodaje da se Braco od supruge razveo prije 20 godina, a da mu je ona i dalje pomagala.

“Taj stan u potkrovlju na trećem spratu je njen i dala ga je Braci na korišćenje. Iako su bili razvedeni, često je plaćala njegove mjesečne račune. Sada je u Bosni i Hercegovini, javila sam joj za nesreću, pa će se vratiti. Mislim da ovaj drugi sin još uvijek ne zna za smrt oca”, kaže Bracina komšinica Ruža.

Na Jutjubu je osvanuo snimak na kom Toni Cetinski vozi prebrzo istom ulicom u kojoj je u petak naletio na I.K. Na snimku koji je objavljen ove godine vidi se prestravljena voditeljka koju je Cetinski provozao Rovinjem i Pustom ulicom. Saobraćajni stručnjak Željko Marušić tvrdi da snimak Tonija teško može da kompromituje.

“Policija je propustila pravovremeno da registruje kompromitujući snimak i prijavi Cetinskog kao i da mu oduzme saobraćajnu dozvolu zbog brutalnog ugrožavanja saobraćajne bezbjednosti”, rekao je Marušić.

Tonijeva advokatica tvrdi da se radi o “snimku nastalom za potrebe emisije “Star in d kar”, koja je zabavnog karaktera i vožnja tokom snimanja je obavljena u kontrolisanim i bezbjednim uslovima, i kao takva ne može da predstavlja nikakav dokaz o eventualnoj nepropisnoj vožnji gospodina Tonija Cetinskog u danu nesreće, niti je sa istom u bilo kakvoj uzročnoj vezi”.

(Novosti)

Komentari