Majkić: Nesavjesno su mi liječili dijete, tužiću ih


Saša Majkić (27) iz Prijedora tvrdi da je njegova sedmogodišnja ćerka, šest meseci nosila naočare sa pogrešno postavljenim cilindrom, zbog čega najavljuje tužbu protiv lokalne optičarske radnje.

Za „EuroBlic“ priča da je prošle godine odveo ćerku u Optiku „Vid“, jer joj je pred polazak u školu otkriveno da slabije vidi.
“Na preporuku prijatelja, odveo sam je kod doktorke Nade Lukić, koja je u septembru utvrdila da na jednom oku ima dioptriju plus jedan, a na drugom plus tri. Nakon šest meseci, doktorka je ustanovila da je dioptrija porasla na plus četiri i plus peti. Pored toga na oko sa diptrijom plus četiri, trebalo je da se doda i cilindar na staklo, pod uglom od 75 stepeni” priča Majkić.
Navodi da su nakon postavljanja novih stakala i počeli zdravstveni problemi njegove ćerke.

“Žalila se da je bole glava i oči i da joj je muka. Skidala je naočare kada je sama” kaže on.

Tvrdi da je nakon mesec dana ovih tegoba, odnosno u aprilu, ponovo odveo dete kod doktorke.

“Ona je rekla da je to normalno i da se mnogo dece žali na te simptome, dok ne naviknu na dioptriju” priča Majkić.

Nezadovoljan odgovorom, odveo je ćerku u drugu privatnu očnu ordinaciju u Prijedoru, gde su ponovili mišljenje doktorke Lukić.

“Opet odlazim kod doktorke Lukić u julu i molim je za uputnicu za dalje pretrage bilo gde, ali ona je insistirala da ona nastavi lečenje. Nakon toga, odlučio sam da odvedem dete u Beograd. Tamo su, tek u drugoj očnoj ordinaciji, utvrdili da naočare nisu dobro montirane” tvrdi on.

Dodaje da je na oku sa dioptrijom od plus četiri, cilindar postavljen na ugao od 170 stepeni, umesto na 75 stepeni kako je i pisalo u lekarskom nalazu.

Navodi da je odmah naredni dan otišao u optičarsku radnju „Vid“ u kojoj su demantovali da su naočare neispravne.

“Nakon toga, opet sam razgovarao sa radnikom koji montira naočare, koji mi je zbog greške koju su napravili, dao 1.200 KM za poslednje troškove” tvrdi Majkić.

Dodaje da je na sve načine pokušavao da dođe do doktorke Lukić, čak je i zakazivao za sebe pregled, ali bezuspešno.

Zahtevam od njih da mi pomognu da dođem do adekvatnog lekara koji će lečiti moju ćerku i da plaćaju troškove lečenja narednih pola godine, jer toliko je moja ćerka nosila neispravne naočare” poručuje on i dodaje da ne odustaje od tužbe za nesavesno lečenje.

Doktorka, Nada Lukić, kaže da je korektno radila svoj posao i da je u šoku jer je neko „proganja“ zbog cilindra.

Ne znam da li je tačno centriran cilindara, međutim taj cilindar ne može da uzrokuje štetu po zdravlje. Majkić je trebalo u prvih sedam dana da donese naočare i da ih pregledamo, ali on to nije uradio, niti je doveo dete sa sobom, već je sam dolazio bez naočara” tvrdi ona.

Navodi da su i oni razmišljali da tuže Majkića zbog ucene i reketa.

“On je pretio mom radniku, koji mu je iz straha dao 600 evra, koje je pre toga posudio. Zatim je Majkić od njega tražio još 850 KM” kaže ona.

Vlasnik predlaže sudsko rešenje

Vlasnik optičarske radnje „Vid“, inače suprug doktorke Nade, Radomir Lukić, kaže da je moguće da se desila greška prilikom montiranja naočara.

“Možda radnik nije to proverio, ali inače to proveravamo. Najbolje je da pacijent nas tuži, pa da sudski veštak utvrdi u čemu je problem, jer ja ne mogu tumačiti lekarski nalaz” kaže Lukić.

(Euro Blic)

Komentari