Noć teatra BiH 2017


Tradicionalna Evropska manifestacija Noć teatra BiH 2017.  održava se u trećoj suboti mjeseca novembra, što je ove godine 18. novembra, u 8 evropskih zemalja.

U Bosni i Hercegovini, Noć teatra 2017. okuplja 24 učesnika iz 13 gradova sa ukupno 34 programska sadržaja.

Izvođenje predstave Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića „Otac i sin (Dečja posla)“, biće  odigrana u subotu 18. novembra sa početkom u 20.00 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ove godine učestvuje 7 profesionalnih teatarskih kuća, te amaterska pozorišta, centri za kulturu, nevladine organizacije, škole, ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, fakulteti i akademije, te festivali.
Programski sadržaj obuhvata 16 predstava, 6 radionica za djecu i odrasle, 5 onlajn dokumentarnih izložbi, foto snimanja, slušanje radijskih drama, projekcije filmova, prigodan muzički i koncertni program.

Nevid teatra Banja Luka planira dva programa u Noći teata. Prvi program je Art poezija 6: „Bukovski – 33 u komadu“, koja će imati samo jedno izvođenje u kafe baru „Eklektik“ sa početkom u 20.13 časova. Drugi program Nevid teatra će se održati na istom mjestu, ali u 21. čas i 33 minuta, a radi se o džez večeri sa Albertom Savićem.

Noć teatra se održava u Banjoj Luci, Tuzli, Sarajevu, Srebreniku, Travniku, Kaknju, Zenici, Mostaru, Laktašima, Prijedoru, Brčkom i Konjicu.

Komentari