Zvezda otkriva spomenik Rajku Mitiću ispred stadiona


Ispred zapadne tribine stadiona Crvene zvezde, koji nosi ime baš po Rajku Mitiću, od 14.45 biće organizovana specijalna ceremonija, uz brojne goste, prijatelje, legende kluba, sportiste i navijače crveno-bijelih.

“Rajko Mitić rođen je 19. novembra 1922. godine, pa je i ova svečanost zakazana dan pred ovaj crveni datum u Zvezdinom kalendaru, a na dan utakmice sa Radom, kako bi svi navijači koji žele da prisustvuju to mogli da učine. Zahvaljujući svom radu, posvećenošću i ljudskošću kojom je zračio, bio je omiljen u svim krugovima, a svakako jedan od simbola Crvene zvezde i čovjek po kojem su spontano određena pravila ponašanja svih koji u srcu nose crveno-bijele boje. Rajko je zadužio Crvenu zvezdu, a Crvena zvezda će se uvijek truditi da ime njegovo ime bude istaknuto i vidljivo. Rajko je to zaslužio”, objavljeno je na sajtu kluba.

Rajko Mitić je za najtrofejniji srpski klub u kome se proslavio i stekao status prve Zvezdine zvezde odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola.

Decembra 2014. godine, Skupština kluba donijela je odluku da stadion Crvene zvezde ponese ime prve Zvezdine zvezde i jedne od najvećih legendi kluba Rajka Mitića.

Utakmica između Crvene zvezde i Rada igra se u subotu od 18 sati.

Komentari