Milica Jovanović pobjednica “Malog kompozitora”


Na 11. festivalu dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor – Banja Luka 2017” pobijedila je kompozicija “Nek’ samo sreća postoji” u izvođenju Milice Jovanović iz Čelinca.

Na centralnoj festivalskoj večeri se našlo 15 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz BiH.

Nagradu za tri najbolje pjesme odlučile su ocjene dječjeg žirija koji su činili prošlogodišnja festivalska pobjednica Tara Babić iz Banje Luke i nekadašnji učesnici festivala Sofija Kašanski iz Brčkog, Harun Mejremić iz Gračanice i Aljoša Kesić iz Laktaša.

Osim pobjedničke kompozicije, žiri je dodijelio i drugu nagrada za kompoziciju koja je pripala  pjesmi “Zoološki vrt” u izvođenju Ivone Vukojević iz Doboja, koja je proglašena i najboljim debitantom, a treću nagradu za kompoziciju odnijela je pjesma “Život u bajci” u izvođenju Elene Vujnović iz Banje Luke. I publika je imala pravo glasa pa je tako prva nagrada publike pripala Tijani Sandić iz Lopara, druga je završila u rukama Dunje Jurkas iz Doboja, a prema ocjeni publike treće mjesto je zaslužila Lucija Ramljak.
Nagrada za najbolji tekst je pripala Tamari Milanović iz Prnjavora za tekst pjesme “Kad odrastem, biću dijete”. Priznanja su dodijeljena i za interpretaciju, a dobile su ih Anastasija Popović iz Teslića i Adna Marušić iz Zavidovića, koje su ravnopravno podijelile prvu, Elena Brkić iz Banje Luke i Kjara Hadžić iz Sarajeva, te Dario Petrović iz Brčkog i Petra Antunović iz Žepča, koji su podijelili drugo, odnosno treće mjesto.

Prva nagrada djece učesnika festivala pripala je Katarina Jeftić iz Bijeljine, a nagrada za najbolji scenski nastup Eleni Vujnović iz Banje Luke.

Organizator festivala, koji je održan 20. novembra u Dječijem pozorištu RS, je udruženje „Art puls“.

Grad Banja Luka je pokrovitelj festivala, a „Mali kompozitor“ se već godinama nalazi u kalendaru manifestacija od značaja za Grad.

Komentari