Foča: Istrgla koleginicu iz ruku napasnika


Dalibor D. (33) iz Foče uhapšen je zbog sumnje da je pijan seksualno uznemiravao studentkinju T. P. (20) na šetalištu u Principovoj ulici u Foči.

Napad se desio u subotu oko 22.30 časova u blizini Osnovne škole „Sveti Sava“, kada je napasnik uhvatio djevojku rukama oko struka i oborio na tlo.

U naguravanje sa manijakom upustila se koleginica žrtve. Uz vrisku, dozivanje u pomoć, ali i snagom uspjela je da istrgne koleginicu iz ruku napasnika, a potom su pobjegle.

Prema priči koja se juče mogla čuti u Foči djevojke su se vraćale sa provoda iz grada.

– Napadač ih je sačekao u mračnom dijelu šetališta, nedaleko od škole. Dok su žrtva i njena koleginica M. K. hodale on je iznenada prišao T. P. sa leđa, zgrabio je oko struka i povukao u mrak. Tu ju je oborio s namjerom da je siluje. Nastala je vriska, a M. K. je svojoj drugarici pomogla da se oslobodi muškarca, koji ju je pokušao napastvovati. Njih dvije su pobjegle i sve su odmah prijavile policiji – rekao je izvor blizak istrazi.

Policija je ubrzo pronašla i uhapsila Dalibora D. Po dolasku u policijsku stanicu on je alkotestiran i izmjereno mu je 2.15 promila alkohola u krvi.

– Osumnjičeni D. D. je priznao napad, a djevojka ga je prepoznala. Protiv njega će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog krivičnog djela polno uznemiravanje – rekli su u policiji.

Nezvanično saznajemo da je uhapšeni od ranije poznat po napadima na žene.

– Na prvi pogled ne djeluje opasno. Kada je pod dejstvom alkohola njegovo ponašanje je nasilničko. Prije samo dva mjeseca u naselju Donje Polje pokušao je napasti djevojke u noćnim časovima. Od tada policija pojačano kontroliše cijeli grad – rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je Dalibor D. prije nekoliko godina pokušao napastvovati i socijalnu radnicu koja o njemu vodi računa, jer je riječ o osobi koja ima određenih psihičkih poteškoća.

Napadnute djevojke studiraju, a jedna od njih je budući ljekar, s obzirom na to  da je student Medicinskog fakulteta u Foči.

Priznao napade

Napadi na djevojke sve su učestaliji u Republici Srpskoj i širom BiH. Sličan slučaj desio se i u avgustu na šetalištu Banj brdo u Banjaluci, kada je uhapšen Željko Fijačko (25) zbog sumnje da je seksualno uznemiravao djevojke. On je prvo 24. jula udario S. Š. rukom po zadnjici dok je kraj nje prolazio na biciklu na pomenutom izletištu. Drugi slučaj zabilježen je samo dan kasnije, kada je napao S. P. i oborio je na zemlju, ali je pobjegao nakon što mu je pružila otpor. Poslije hapšenja Fijačko je priznao napad.

(Glas Srpske)

Komentari