Sve rasprostranjenija ruski rulet sa elektrošokovima


Modifikovana igra ruskog ruleta u kojoj učesnici pucaju jedan u drugoga, ali, umjesto pravog metka, koriste – elektrošokove svakodnevna je zanimacija mladih u ruskom gradu Permu.

Na ovu ideju došao je jedan paralizovani sportista, a sada je sve prihvaćenija u pojedinim grupama društva.

Igra donosi zaradu, ali i adrenalin – kako tvrde učesnici, koji priznaju da elektrošok izaziva ozbiljne probleme.

Osnovna pravila su ista kao i u klasičnoj verziji igre: igrač stavi jedan „metak“ u prazan bubanj revolvera i zavrti ga. Zatim pištolj ide ukrug, pri čemu svaki igrač povlači okidač sa prislonjenim revolverom na glavu.

Međutim, umjesto običnog, tu je sada metak koji će izbacivati električnu iskru, odnosno strujni udar.

„Elektromeci“ su prilično neprijatni i, nakon udara, osoba osjeća trnce i mišići se počnu grčiti.

Igrač koji najviše izdrži, odnosno koji sakrije bol kao da nije pogođen ili onaj koji ima najviše sreće, proglašava se pobjednikom.

– Visoka napetost se ne osjeti samo u revolverima, već i u cijeloj sobi – navodi „Ruski vjesnik“.

U igri, imena i nadimci nisu dopušteni, već se igraču dodijeli broj. Tokom prve etape, učesnici igre pucaju u potiljak igrača koji se nalazi ispred njih.

Postoji i sistem trougla sa ženom i dva muškarca koji pucaju jedni u druge.

Kada moderator objavi da su „svi živi“, revolverski bubnjevi se opet vrte, a prati ih još jedno odbrojavanje i povlačenja okidača.

Postupak se ponavlja pet puta dok se vrat jednog od igrača ne počne grčiti. On tada ispada.

Novu verziju je osmislio bivši borac mješovitih borilačkih vještina Valerij Eščenko, koji je na ideju došao dok je ležao u bolnici nakon što ga je povreda primorala da se povuče iz ringa. On je u borbi zaradio rijetko oboljenje nerava zvano Gilijan-Barov sindrom, zbog kojeg je pao u komu i ostao paralizovan. Kada je izašao iz kome, patentirao je igru i naložio pravljenje odgovarajuće opreme.

Šok i ushićenje

Dok sociolozi pokušavaju da dokuče šta ljude tjera da igraju ovu opasnu i opskurnu igru, jedan od igrača Jekaterina Abizova kaže da je najgore kada udar pogodi iznad karotidne arterije, pošto to uzrokuje kontrakciju mišića vrata. Ona navodi da je lakše blefirati kada „metak“ pogodi u ruku ili u čelo.

– Nakon što je pogođen, igrač osjeća blagi šok, koji prati ushićenje – kaže Abizova.

Komentari