Vujošević: Novac mi je potreban za transplantaciju


Legendarni košarkaški trener Duško Vujošević otkrio je da je Partizan u više navrata varao BAT da bi izbjegao plaćanje duga prema njemu, a da mu je taj novac potreban da bi išao na transplantaciju bubrega

On je dodao da poslije svega ne postoji nikakav način da se sa Partizanom dogovori oko odlaganja isplate.

“Dugovanja prema meni su stara sedam-osam godina i umanjena su za određenu sumu zbog kazni, skidanja sakoa i davanja izjava i postupaka u odbrani tog kluba, a podeljena su i na rate bez ikakvih kamata. Partizan nije ispoštovao taj dug, isplatio je prvu ratu i sledeće dve, a svaka je išla na po godinu dana. Nisu rate dakle na svakih mesec dana, već svakih 12 meseci. Te dve rate su bile po 50.000 evra i pritome se niko nije udostojio da me pozove, da pokuša da objasni, mada to ne bi mnogo promenilo, jer su to pare od kojih živim i od kojih, u krajnjoj liniji, treba da odem na operaciju, na transplataciju bubrega. Od njih živi moja familija, pošteno sam ih zaradio i nije uzet nijedan evro tuđih para, pa ne dolazi u obzir bilo kakvo novo odlaganje”, rekao je Vujošević za “Blic”.

Nekadašnji trener crno-bijelih je otkrio da je Partizanu BAT-u dostavljao lažne izjave kako su se sporazumeli s njim oko isplate dugova.

“Klub je pravio razne mahinacije. Račun bude slobodan da legnu pare od glavnih sponzora, a oni su BAT-u dostavljali lažne izjave da smo se sporazumeli, da bi dobili 10-15 dana da FIBA proveri tu informaciju, i da za to vreme dobiju pare od sponzora kojima bi dovodili igrače i isplaćivali ih. Predsednik kluba Ostoja Mijailović je kada je došao najavio da će da popriča sa mnom i pokuša da napravi neki plan skraćivanja, što nije uradio, a i da je popričao, ne bi promenio ništa. Krajnje je nemoralno posle svega što sam uradio za Partizan i kako se KK Partizan poneo prema meni, da je dozvolio da naplaćujem pare preko BAT-a i da se od toga pravi loša moralna priča. Oni da su imali imalo ljudske obaveze, ako su već morali da me sklone i smenjuju, što sam podneo kako sam podneo, mogli su makar taj finansijski deo da ispoštuju”, poručio je Vujošević.

Komentari