Banjaluka “okupirana”

Svi smještajni kapaciteti za Novu godinu u Banjaluci su popunjeni i nidgje nema slobodnog mjesta, potvrđeno nam je u većini banjalučkih hotela i hostela.

Ko je rezervisao – rezervisao je”, poruka je hotelijera i vlasnika objekata koji izdaju smještaj nakon našeg mini telefonskog istraživanja u pokušaju da pronađemo slobodno mjesto za doček Nove godine u gradu na Vrbasu.

Da je i u stvarnosti ovako potvrdio nam je i Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik za razvoj turizma u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka.

Naši podaci govore da su svi smještajni kapaciteti popunjeni i rezervisani već prije petnestak dana. Prema dosadašnjim statistikama i iskusvima najčešći gosti su državljani Slovenije, Srbije i Hrvatske. Takođe dolaze i ljudi iz Njemačke, Austrije i Italije“, rekao nam je Šukalo.

Svi banjalučki hoteli uveliko su rezervisani za Novu godinu, a slobodnog mjesta nema ni na vidiku.Gosti su uglavnom iz ex-yu republika, a najviše je Slovenaca, potvrdili su nam u hotelima “Bosna”, “Palas” i “Jelena”.

I u hostelu “Havana” kažu da nemaju slobodnog smještaja za Novu godinu i da se “rasterećenje” očekuje od 2. januara.

Uglavnom je sve rezervisano i popunjeno, a da li će svi doći još ćemo da vidimo. U poslednje vrijeme praksa je da gosti rezervišu smještaj na više lokacija u gradu i da ga otkažu u zadnji čas pa tek onda je moguće pronaći slobodan ležaj ili sobu“, rekli su nam u ovom hostelu ističući da će najviše gostiju imati iz Slovenije.

Ista situacija je u ostalim hostelima koje smo kontaktirali među kojima su “Banja Luka” i “Balkan“.

Svima koji žele da za novogodišnje praznike posjete Banjaluku nemamo ohrabrujuće vijesti osim da ponovo kontaktiraju ponuđače smještaja u nadi da će neko od gostiju u zadnji čas otkazati rezervaciju. Ukoliko dolazite u većim grupama savjet je i opcija “stan na dan” koja je sve popularnija među turistima.

(Mondo)

Komentari