Goran Selak o planovima Gradskog odbora SP-a

Goran Selak o planovima Gradskog odbora SP-a

“Socijalisti su u gradu proveli izbore unutra partije i podmladili članstvo, imamo oko 10 000 glasača, a uskoro će se stranci pridružiti nekoliko stotina novih članova”, rekao je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Goran Selak koji je ujedno i najmlađi predsjednik najvećeg GO ove stranke.

“Želim da zahvalim svima koji su u meni prepoznali nekoga ko može biti prvi među jednakima. Bilo je još dobrih kandidata spremnih na naporan rad koji nas očekuje u predstojećoj predizbornoj kampanji. Zadatak novog sastava gradske organizacije je da opravdamo povjerenje članstva ali i predsjednika Petra Đokića”, rekao je Selak.

Dodao je da su izbori u 2016. pokazali da SP u Banjaluci ima izbornu bazu oko 10 000 glasača, te da će u narednom mjesecu učlaniti nekoliko stotina novih članova.

“Želimo kroz omasovljavanje da dobijemo povjerenje uticajnih ličnosti iz grada, biće tu sportista, značajnih privrednika, kulturnih radnika. Neke od njih poput rukometaša Borca Đorđa Čolića smo već predstavili, međutim to je samo početak. Drago nam je što i sportisti u SP prepoznaju stranku koja njeguje pozitivne vrijednosti”, rekao je Selak.

Kazao je da je zadovoljan radom socijalista u Skupštini grada te kadrova koji su direktori gradskih ustanova ili preduzeća i radom načelnika odjeljenja.

“Potpredsjednik gradskog parlamenta Milan Milaković je vođa tima i ima mandat da u trenutku procjenjuje koje su odluke u skladu sa interesima građana i partije. Odbornici Darko Milošević i Mišo Kovačević aktivni su u svojim oblastima”, naveo je Selak.

Istakao je da činjenica da među odbornicima SP-a nije bilo preletača pokazuje da nisu pogriješili pri izboru kadrova.

Smatra da gradonačelnik Igor Radojičić ima težak posao i da je do sada pokazao zrelost u vođenju grada.

“Koalicija je stabilna, odnosi u njoj su partnerski. Postoji vizija razvoja i sve dok je tako nemamo razloga da budemo nezadovoljni”, rekao je Selak.

Kada je riječ o klubu odbornika SP-a kazao je da su u planu novine u njihovom radu.

“Pred svaku skupštinu grada klub će održavati sastanke sa izvršnim odborom GO na kojima će se razmatrati materijali koji će biti na dnevnom redu. Formiraće se i savjeti za različite oblasti kao što je privreda, sport ili obrazovanje. Njih će činiti ljudi koji nisu članovi partije i oni će biti savjetnici koji će predlagati rješenja”, naveo je Selak i dodao da je u organima vlasti na lokalnom i republičkom nivou pedesetak kadrova GO SP.

“Neki od njih su aktivni, dok ima i onih za koje mogu reći da su zaboravili na rad u organima partije. Sa svima njima ću razgovarati kako bi se značajnije aktivirali”, naglasio je Selak i precizirao da je cilj da se radi u interesu svih a da lične interese treba ostaviti po strani.

ISKUSNI KADROVI

Goran Selak smatra da su kadrovi SP dovoljno iskusni i dokazane patriote da mogu obavljati najodgovornije pozicije u zemlji.

“Petar Đokić bi bio idealan predsjednik RS. Naravno to pitanje će biti predmet razgovora na nivou koalicije i unutra nje će se donijeti konačna odluka. Na nama je da smislenom politikom, politikom socijalne pravde i jednakosti pokušamo da popravimo rezultat koji smo postigli na posljednjim izborima kako bismo proširili u Narodnoj skupštini Klub poslanika, ali i Parlamentarnoj skupštini BiH. Spremamo strategiju kako bi u oktobru iz izborne jedinice tri u parlamentu sjedila najmanje četiri narodna poslanika. nekima to sada izgleda nerealno, međutim veoma skoro će SP u Banjaluci biti jača sa novim članovima”, rekao je Selak.

Komentari