Članovi udruženja “Srbska čast” nisu bili gosti NSRS

Članovi udruženja “Srbska čast” nisu bili gosti NSRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilovićrekao je da članovi Udruženja “Srbska čast” nisu bili gosti Narodne skupštine, već udruženja koje se uredno obratilo parlamentu za dozvolu.

Čubrilović je pojasnio da je generalni sekretar Narodne skupštine Srpske odobrio boravak licima u Skupštini kao gostima.

“Mislim da se to ispolitizovalo na način koji nije primjeren trenutku, a ni ljudima na koje se to odnosi”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je naveo da su članovi Udruženja “Srbska čast” boravili u Narodnoj skupštini Republike Srpske početkom decembra, a da na taj događaj do danas niko nije reagovao.

“Nekome je trebao neki događaj, nekome je nešto zasmetalo i onda su počeli da vrše politizaciju. Te kvalifikacije jednostavno ne stoje, nema tamo nikakvih ljudi i nikakvih paravojnih formacija”, naglasio je Čubrilović.

On je istakao da je nepotrebno kriminalizovati ono što ne treba da se kriminalizuje, te da ne treba izmišljati problem tamo gdje ga nema jer, kako kaže, u zemlji ima suviše problema koji treba da budu rješavani na adekvatan način.

“Svađa među narodima, među političkim partijama, unutar političkih partija, nikome ništa dobro neće donijeti”, kaže Čubrilović.

Komentari