Nikola Poplašen: Referendum treba shvatiti kao način sticanja samopouzdanja srpskog naroda

Poplašen kandidat za predsjednika RS

Predsjedništva Jedinstvene napredne stranke, Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke “9. januar” pokrenula su proceduru zajedničkog nastupa tih stranaka na opštim izborima ove godine pod nazivom Srpski naprednjaci.

U zajedničkom saopštenju ovih stranaka navedeno je da je dogovoreno da na osnivačkom zasjedanju, koje će biti održano za nekoliko sedmica, za kandidata za predsjednika Republike Srpske bude predložen Nikola Poplašen kao nestranačka ličnost, a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske predsjednik Jedinstvene napredne stranke Darko Matijašević.

Tri stranke ističu da će Srpski naprednjaci uvažavati pozitivne rezultate koje postižu stranke na vlasti i u opoziciji u Republici Srpskoj i BiH, ali da će uložiti maksimum napora u borbi protiv kriminala i korupcije, te za očuvanje Srpske.

U saopštenju se dodaje da je koalicija otvorena za saradnju i udruživanje sa drugim strankama slične orijentacije.

Poplašen je obavljao dužnost predsjednika od oktobra 1998 do marta 1999  godine kada ga je smijenio visoki predravnik Karlos Vestendorp. Poplašen je na predsjedničkim izborima osvojio 380 hiljada glasova to je rezultat koji niko do sada nije prešao.
(Mondo)

Komentari