SNSD: Aktuelni pokušaj rušenja institucija RS uloženo 5 miliona dolara

Sipaju reakcije iz SNSD-a: Ovo je specijalni rat

Savez nezavisnih socijaldemokrata ocijenio je da je “današnji nastup trojca Saveza za promjene opasna i primitivna predstava očajnika suočenih sa sunovratom izdajničke politike koju već godinama vode protiv Republike Srpske”.

U saopštenju iz SNSD-a ističe se da “crnilo kojim pokušavaju da posljednjih dana oboje Republiku Srpsku neshvatljivo je i dugoročno štetno i to ne za predsjednika Milorada Dodika i SNSD, već za Republiku Srpsku koju SzP navodno brani i to na način da od nje pravi crnu rupu regiona”.

“Uhvaćeni u nečasnoj namjeri da hapšenjem predsjednika Dodika pokušaju da ga politički pobijede, danas sipaju gomilu nebuloza oko rata, uniformi, automobila, vila, aviona, kamiona i ostalih predmeta, ne bi li pažnju javnosti skrenuli sa sramote na koju su bili spremni zarad par fotelja”, naglašavaju iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da “njihovo današnje obraćanje javnosti, koja nije podijeljena kako tvrde, i koja odlično razumije šta se dešava u Republici Srpskoj, naočigledniji je primjer govora mržnje i jadan pokušaj da se pobjegne od sluganske politike u Sarajevu”.

“Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nikada nije dovođen u vezu sa bilo čijim ubistvom, što je bio slučaj sa nekim ranijim predsjednicima Republike Srpske, a vidimo da su oni to zaboravili. I ne samo zaboravili, već počeli držati i lekcije o dostojanstvu i imidžu”, ističe se u saopštenju iz SNSD-a.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da je današnja konferencija za novinare Saveza za promjene jedna vrsta specijalnog rata protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer su svjesni da je njegov kapacitet i kao predsjednika SNSD-a i kao predsjednika Republike mnogo veći nego kada se svi oni saberu.

“Na konferenciji je izneseno niz političkih gluposti i tvrdnji koje nisu argumentovane i još jednom je potvrđeno da je to jedna klasična predstava za javnost, s ciljem kontinuiranog nastavka borbe isključivo protiv Dodika”, rekao je Košarac novinarima u Istočnom Sarajevu.

Visoki funkcioner SNSD-a Sredoje Nović rekao je Srni da je postalo zabrinjavajuće to na koji način Savez za promjene vrši pritisak na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Ukoliko tako budu nastavili, čini mi se da iz nekih njihovih nastupa proizilazi htijenje za nekom drugom akcijom, koja bi tek mogla da uslijedi prema Dodiku”, upozorio je Nović komentarišući današnju konferenciju za novinare predstavnika SzP-a.

On je poručio da u SzP moraju da znaju da se neke aktivnosti koje se odvijaju u BiH odlično uklapaju u njihovu retoriku i da to može da bude pogubno ne samo za Republiku Srpsku, nego i za BiH.

“Moraju da shvate da će nazivanje predsjednika Republike Srpske pogrdnim, prostim i vulgarnim riječima, osuditi, prije svega, njihovi birači i da će znati da procijene na narednim izborima da li su bili u pravu ili nisu”, naglasio je Nović.

Komentari