SZP: Dodik oficire i borce nazvao “poturicama”

SZP: Dodik oficire i borce nazvao “poturicama”

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da predsjednik Srpske Milorad Dodik “fabrikuje laži”. Predstavnici SZP-a održali konferenciju za medije nakon što ih je Dodik nazvao “poturicama”.

“Ja želim samo da se vratim 24 sata unazad kada je Milorad Dodik bezočno lagao putem medija iz Srbije. Patološki ima potrebu da laže, već duže vremena izmišlja razne nebuloze i gluposti. Slagao je i Vučića pa je i on prenio krivu informaciju; da je traženo njegovo hapšenje od SzP-a. Ja lično ne bih imao ništa protiv toga i naravno da će to vrijeme doći, to nije toliko bitno, ali ima patološku potrebu da laže i slaže. Kažem vam da nije bio zahtjev za hapšenje nego za pravnu pomoć jer je u jednom danu 1,5 miliona KM prebačeno iz “Pavlović banke” u Bijeljini. Samo smo to provjerili da bi on ispao žrtva i rekao da neko “udara na RS””,rekao je Mektić.

Dodao je da “neće sjahati s grbače Dodiku dok on ne sjaše s grbače ovom narodu”.

“Nećemo ti sjahati s grbače dok ti ne sjašeš s grbače ovom narodu. Onda nećeš biti u poziciji, nego na nekom drugom mjestu – u zatvoru. On ne smije, i kad ste ga vidjeli da priča o ekonomiji, zapošljavanju, siromaštvu i kandžiji kojom goni našu omladinu iz RS u bijeli svijet gdje naša fakultetski obrazovana djeca idu kao konobari, vozači i radnici na baušteli u Evropi”, kazao je Mektić, prenosi N1.

Mektić je naveo da ima “imalo pravne države, Dodik bi do sada bio 50 puta uhapšen”.

“Zato on od sebe pravi žrtvu, pa da ima imalo pravne države bio bi 50 puta uhapšen i bio bi tamo gdje treba da bude. Ne smije da priča o bitnim stvarima, kako da se živi bolje i otvore radna mjesta, pobljša ekonomija. On fabrikuje laži, za koga kupuje uniforme? Koga on uvlači u rat? Neće više tamo ići djeca sirotinje, šalji svoju djecu Milorade. Džip kojeg su iznajmili za paradu je od jednog kriminalnog lica iz Bugojna, zato je zamaskiran broj tablica bio. Znam tačno ko je kriminalno lice, nećemo takvu paradu nego paradu časnih i poštenih ljudi. Što nije bio ešalon časnih ljudi, rudara iz Ljubije”,rekao je Mektić.

Predstavnici SZP-a sazvali su konferenciju za medije nakon što ih je Dodik, gostujući u emisiji “Ćirilica”, nazvao “poturicama”.

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH ocijenio je da bi “svi stanovnici Republike Srpske trebalo da budu ponosni na predsjednika” i da ”ne očekuje od njega da širi govor mržnje i priziva rat”.

Šarović je kazao da Dodik šalje lošu sliku o cijeloj Republici Srpskoj.

Šef kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević poručila je da je ponašanje predsjednika RS sramotno.

”SDS je zajedno sa narodom stvarao RS i mirila srpski narod, za razliku od Milorada Dodika kojem, zbog svih hipoteka koje ima, jedino preostaje da dijeli narod, ponižava, urušava i zavađa RS sa svima”, rekla je Pandurevićeva.

Ona je poručila da je strašno da predsjednik Republike Srpske govori gadosti i da predstavnike Saveza za promjene naziva poturicama.

”Neka ga je stid i sram da Borislavu Bojiću, koji je ratni komandant, jedini civil koji je izašao iz rata sa činom pukovnika, čovjek koji u sebi ima bezbroj gelera i metaka kaže da je on poturica, ili Draganu Mektiću koji se takođe hrabro borio u ratu, ministru Šaroviću koga su hapsile NATO trupe, dok se Milorad Dodik kukavički krio. Ili da meni kaže da sam poturica, čija je majka 44 mjeseca provela u Silosu. Sram ga bilo”, poručila je Pandurevićeva.

Komentari