Dodik: Izetbegović ponovo pokušava da se predstavi kao predstavnik BiH

Dodik: Izetbegović ponovo pokušava da se predstavi kao predstavnik BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je odlazak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Tursku na sastanak predsjednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ozbiljan presedan i da je opasno za BiH, jer se Izetbegović ponovo pokušava predstaviti kao predstavnik BiH.

Napominjući da na sastanak ne odlazi predsjedavajući Predsjedništva BiH, već samo član, Dodik je rekao da takav presedan dolazi od onih koji uporno nastoje da se prikažu kao branitelji BiH, a, u stvari, na taj način se urušava suština institucija BiH i njeno postojanje.

“Koliko sam razumio, to nije odluka Predsjedništva BiH, nego je odluka Izetbegovića, eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format tog sastanka. On je u posjeti Turskoj”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je konstatovao da se Turska dramatično miješa u BiH direktnom podrškom Bošnjacima putem Savjeta za implementaciju mira i na ostale načine.

Dodik je naglasio da Republika Srpska ima odlične odnose sa Srbijom.

Odgovarajući na pitanje da li će se odazvati pozivu lidera najvećeg ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” Aleksandra Zaldostanova da prisustvuje bajk-šouu koji će u avgustu biti održan u Sevastopolju, Dodik je rekao da nije upoznat da je dobio poziv.

(Srna)

Komentari