Dječak iz Banjaluke sa 12 godina napravio svoju prvu Aplikaciju

Dječak iz Banjaluke sa 12 godina napravio svoju prvu Aplikaciju

Sergej Golac, učenik OŠ “Georgki Stojkov Rakovski”, sa samo dvanaest godina napravio je svoju prvu aplikaciju. Kao i većina drugih klinaca, svoj prvi kontakt sa računarima je ostvario kroz razne igrice, međutim uz pomoć  oca, naučio je da niže svoje prve kodove.

Sve je počelo kaže u šestom razredu kada je posudio  knjigu iz informatike koja je bila namijenjena učenicima devetoga razreda. Uz mnogo truda ali i radoznalosti tada je napisao svoj prvi kod u HTML-u. U toj knjizi je kaže našao razne vježbe koje su ga zainteresovale, što je ponukalo njegove roditelje da ga upiše u školu programiranja.

Zajedno je kaže sa predavačima u tromjesečnom kursu pravio razne aplikacije, a kao završni rad, nastala je njegova aplikacija provjere igara za Android.

Njegova aplikacija je, kako kaže, namijenjena Android korisnicima i omogućava provjeru igrice prije nego što se instalira. Sergej se ne misli zaustaviti na ovome, već kako kaže želi da uči nove stvari i da se usavršava na postojećim.

Škola programiranja za djecu koju je pohađao ima cilj da kroz igru djeca nauče da prave svoje prve aplikacije, da naprave svoje prve web sajtove, ili pak da nauče jedan od programskih jezika koji će im obezbijediti svijetlu budućnost.

U toku je upis treće generacije JSU l Kliker škole programiranja za djecu. Info večeri su na programu 12, 14, 15. i 16. feburara, na kojima će se roditelji upoznati sa značajem kurseva, te predavačem i načinom izvođenja (do 20 min). Nakon toga prezentovaće se  djeci šta će se raditi kroz animacije, igrice i pravljenje samih aplikacija.

Zbog kapaciteta broj učesnika je ograničen te su prijave obavezne kao i posjedovanje vlastitog laptopa.

Prijave i sve informacije možete pronaći na:  http://jsu.io/kliker

Komentari