Postignut dogovor o novom kreditnom aranžmanu sa MMF

MMF raspravlja o isplati druge tranše BiH: 50 miliona KM za RS!

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ raspravljaće danas o isplati druge tranše Proširenog aranžmana za BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je 7. februara u Vašingtonu sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a.

Sagovornici su tokom sastanka ukazali na neophodnost očuvanja aranžmana s obzirom na njegovu povezanost sa reformskom agendom, a istovremeno i izazove koje nosi izborna godina.

Cvijanovićeva je u ime Vlade Republike Srpske iskazala spremnost da se nastavi sa ispunjavanjem uslova definisanih pismom namjere i izrazila očekivanja da će se na isti način ponašati ostali nivoi vlasti u BiH.

“Može se očekivati da će nakon zasjedanja Izvršnog odbora MMF-a, BiH biti isplaćena tranša u iznosu od 145 miliona KM od čega 50 miliona za Republiku Srpsku”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva je zahvalila predstavnicima MMF-a za korektnu saradnju koju Vlada Srpske ima sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom i ličnom naporu šefa Misije MMF-a za BiH Nadima Ilahija i njegovih saradnika u prevazilaženju određenih kriznih situacija u prethodnom periodu tokom realizacije aranžmana.

(Srna)

Komentari