Proslava Dana grada ubuduće pod novim motom – „Proljeće u Banjaluci“

Grad Banjaluka biće tokom aprila i maja ove godine poprište brojnih kulturnih, zabavnih i gastro manifestacija, koji će se odvijati pod zajedničkim imeniteljem – „Proljeće u Banjaluci“, odlučeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 22. aprila, Dana grada Banjaluke.

Prema odluci Organizacionog odbora, u idućim sedmicama biće utvrđen kalendar predstojećih manifestacija, s tim da će ovi događaji biti podijeljeni u dva dijela – jedne koji se odnose na obilježavanje 22. aprila, te one koji će trajati sve do 17. maja, odnosno gradske krsne slave.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji se nalazi na čelu Organizacionog odbora, naglasio je da je cilj da se predstojeće manifestacije iskoristite za što uspješniju turističku opromociju Banjaluke u regionalnim okvirima, zbog čega su već na razmatranju prijedlozi za organizaciju niza manifestacija u okviru „Proljeća u Banjaluci“.

– Precizan spisak manifestacija, koje će se održavati pod ovim motom, biće poznat u narednim sedmicama, a već sada možemo reći da će Banjaluka u to vrijeme biti domaćin brojnim koncertima, zabavnim i gastro manifestacijama za koje se nadamo da će privući što više turista u naš grad – kazao je Radojičić.

Komentari