Višak radnika “Toplane” dobiće otpremnine

Višak radnika “Toplane” dobiće otpremnine

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će radnici koji budu tehnološki višak zbog gašenja preduzeća “Toplana” biti zbrinuti u skladu sa zakonom i dobiti otpremnine.

“U javnoj firmi moguće je ostati bez posla, naročito kada preduzeće propadne, kao što je propala `Toplana`, koja je ostala sa 90 miliona KM duga i nije imala mogućnost da obavlja osnovnu funkciju – a to je grijanje grada”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će dio radnika preuzeti nova “Eko-toplana”, manji dio će ostati na minimalnim poslovima u staroj gradskoj toplani, dok će dio radnika, nažalost, ostati bez posla.

Govoreći o odnosima Grada i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Radojičić je konstatovao da se nastavlja tradicija loših odnosa, iako je došla nova uprava.

On je izrazio nadu da se u novom sastavu Uprave neće naći neko ko će usporiti rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u okviru kapitalnih projekata koje Grad planira u ovoj godini.

“Vrlo često i mnogo ima imovinskih problema i nejasnoća, te se nadam da će Geodetska uprava imati razumijevanja za ono što Grad radi, jer je ova godina puna kapitalnih projekata u okviru infrastrukturnih investicija”, rekao je Radojičić.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu Grad dokazivao da su u Upravi radili na nezakonit način, što su potvrdili i sudski postupci i podignute optužnice protiv ljudi iz Pravobranilaštva Srpske i Geodetske uprave.

“U tim optužnicama lica su osumnjičena da su nanijela veliku materijalnu štetu Gradu”, rekao je Radojičić.

(SRNA)

Komentari