Stevandić: Postoje miljenici stranaca, ali ključnu odluku donose građani

Stevandić: Postoje miljenici stranaca, ali ključnu odluku donose građani

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da u BiH, Srbiji i Hrvatskoj postoje međunarodni miljenici ili favoriti na političkoj sceni, ali da uprkos tome na izborima ključnu odluku donose građani.

“Kada se analizira politička scena tačno se može vidjeti ko su favoriti međunarodne zajednice, kao i političkih faktora i udruženja iz Federacije BiH /FBiH/ i nevladinog sektora. U ovom smislu imamo poklapanje međunarodnih i faktora iz FBiH”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci komentarišući pisanje portala “Govori Srbija” da su određene zapadne ambasade i službe tražile od opozicije u Republici Srpskoj da Ivanić stane na “crtu” Miloradu Dodiku nakon njegove potvrde da će biti kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

On smatra da je Srpska u ozbiljnom stadijumu političke zrelosti i da građani veoma dobro razumiju međunarodne i stavove iz FBiH.

“Svi međunarodni favoriti u Srbiji su propali na izborima, a neki nisu ostvarili ni parlamentarni status poput Čede Jovanovića. Opasno je biti međunarodni favoriti, ako narod ima političku zrelost”, zaključio je Stevandić.

Komentari