Boška Đurovića likvidirala najjača kriminalna ekipa?

Boška Đurovića likvidirala najjača kriminalna ekipa?

Boško Đurović (38), koji je ubijen u subotu uveče ispred svoje kuće na Voždovcu u Beogradu, likvidiran je po receptu smrti iza kojeg stoji jedna od najjačih kriminalnih ekipa u srpskoj prestonici. Policija sada istražuje operativni podatak da je grupa Filipa Koraća organizovala ovaj zločin.

Prema nezvaničnim saznanjima, Đurović, inače polubrat Vladimira Jovanovića – Vlade Japanca, nekadašnjeg pripadnika “zemunskog klana”, već nekoliko nedelja imao je informaciju o tome da se sprema napad na njega. Rijetko je izlazio i pokušavao je na sve druge načine da se zaštiti, ali nije uspio.

Njega su ubice sačekale u bijelom BMV-u koji je, ukraden. U trenutku kada je bio za volanom svog automobila, iznenada je iz džipa izletio maskirani napadač i iz “kalašnjikova” u njega sasuo rafal. Bio je na mjestu mrtav.

Gotovo na identičan način je oktobra 2016. ubijen Aleksandar Stanković Mutavi, jedan od vođa navijača Partizana. I iza ove smrti, prema operativnim saznanjima policije, stoji Filip Korać. Sada se istražuje da li su i u slučaju posljednje likvidacije organizatori bili pripadnici “škaljarskog klana”, dok su direktni izvršioci došli s prostora Bosne i Hercegovine.

Đurović je i ranije u nekoliko navrata bio meta nepoznatih napadača, zbog čega je angažovao privatno obezbjeđenje. Prema informacijama, hapšen je zbog otmice, a navodno je bio privođen i zbog krađa, razbojništava i iznuda.

“Đurovićev kriminalni dosije je prepun, ali se u posljednjih godinu dana, od kada mu se rodila ćerkica, donekle povukao iz tog svijeta”, navodi izvor “Novosti” i dodaje: “I dalje je imao neke kontakte i “kombinacije”, a sudilo mu se i kao jednom od učesnika otmice i brutalnog prebijanja Jovice Radonjića”.

I Radonjić (35) je brutalno likvidiran marta 2015. godine, mjesec dana poslije kidnapovanja. On i Đurović su bili u korektnim odnosima, ali je iznenada između njih došlo do manjeg sukoba oko novca. Navodno, iza toga je takođe stajao Korać, inače blizak saradnik i “desna ruka” Luke Bojovića. Kada su Radonjića oteli, stavili u gepek i pretukli, Đurović i još petorica momaka, od kojih je jedan u bjekstvu, izbacili su ga iz vozila ispred VMA, kako bi mu neko ukazao pomoć.

On tada nije htio policajcima da kaže ko su otmičari i napadači, ali je brzo sve razotkriveno. Protiv njih su podnesene krivične prijave, podignuta je optužnica i sudi im se u Višem sudu u Beogradu.

Đurović se, navodno, poslije tog događaja izmirio sa Radonjićem, ali je Jovica mjesec dana kasnije ubijen ispred svoje zgrade na Zvezdari. Njegovo ubistvo nije još rasvijetljeno. U beogradskom podzemlju se tada nagađalo o tome da je likvidiran jer je Koraćeva ekipa procijenila da im smeta u poslovima sa drogom.

Činjenica da je Đurović polubrat Vladimira Jovanovića Japanca se zasad ne odbacuje kao jedan od pravaca u istrazi. Upućeni međutim navode da njih dvojica nisu bili u najboljim odnosima, ali da su se poštovali. Inače, Blažo ima rođenog brata Aleksandra, koji je bio teško bolestan.

UZETI SNIMCI SA KAMERA

Policija je u međuvremenu od porodice Đurović uzela video-zapis s njihovih nadzornih kamera, koje su, prema nezvaničnim saznanjima, zabilježile sam čin zločina. Takođe, duž cijele Ulice vojvode Skopljanca, na mnogim domovima i firmama postavljene su kamere, pa su i te kamere zaplijenjene.

(Novosti)

Komentari