U centru Beograda ubijena jedna osoba, dvije povrijeđene

Nahuškao psa i pucao na mladiće

Policija je privela S. N. iz Brčkog zbog sumnje da je u šumi nedaleko od sela Ćoseti kod Brčkog nahuškao psa na četvoricu mladića, a potom pucao iz pištolja na njih. Tom prilikom je pogodio Š. S. (24) u leđa, ali ga nije ozbiljnije povrijedio.

Slučaj je otkriven nakon što je osoblje Zdravstvenog centra u Brčkom prijavilo policiji da im je dovezen mladić sa povredama od vatrenog oružja.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja i započela istragu, koja je i dovela do pronalaska osumnjičenog. Prema nezvaničnim informacijama, motiv napada je šumska krađa.  Navodno su četvorica mladića prikupljala drva.

– Sve ukazuje na to da kada ih je osumnjičeni S. N. vidio da idu u njegovu šumu, posumnjao je da kradu drva. On ih je pratio, a potom i napao. Međutim, još uvijek se ne može tvrditi da je sve zaista bilo tako. Potrebno je utvrditi da li je osumnjičeni vlasnik sporne šume i da li su kradena njegova drva ili nisu – kazao je izvor blizak istrazi.

U Policiji Brčko distrikta ove informacije nisu mogli da komentarišu jer, kako su istakli, istraga o pomenutom slučaju još traje.

– Prema prikupljenim informacijama, ranjeni S. Š. je sa još tri lica bio u šumi nepoznatog vlasnika u blizini mjesta Ćoseti kada ih je neko napao. Napadač je na njih prvo nahuškao psa, a potom i zapucao, te pogodio Š. S. u leđa i pobjegao. Odmah je pokrenuta istraga i utvrđeno je da se sa ovim slučajem može povezati S. N. iz Ćoseta, koji je ispitan. Za sada ga teretimo za izazivanje opšte opasnosti – rekli su u policiji Brčko distrikta.

Istakli su da će protiv S. N. biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

– Policijski službenici nastavljaju istragu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje se odnose na ovo krivično djelo – kazali su u policiji.

Pretresi

U Policiji Brčko distrikta kazali su da su u okviru istrage pretresli kuće i vozilo osumnjičenog S. N. iz Brčkog.

– Pronađeni su i oduzeti predmeti za koje se sumnja da su korišćeni u izvršenju krivičnog djela. Pretres je urađen na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva – rekli su u policiji, ne precizirajući šta je tačno pronađeno kod osumnjičenog.

Komentari