Studentska „Moja praksa“ deseti put u Banjoj Luci!

Studentska „Moja praksa“ deseti put u Banjoj Luci!

Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci (CPTT) u saradnji sa Inovacionim centrom Banja Luka (ICBL) počeo je sa organizacijom novog ciklusa programa „Moja praksa“. Ove godine, program finansijski podržava Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske čime se studentima omogućava da steknu svoje prvo radno iskustvo.

Iza nas je već devet ciklusa ovog programa, u kojem je učestvovalo preko 500 studenata i preko 70 kompanija. Neke od kompanija koje su učestovale u prethodnim ciklusima su: Lanaco, Nova banka, Virtuo, BitLab, DVC Solutions, Up Studio, GBT Grafo Balkan, Logos Print, Ars Studio, RTV Kontakt, Portal Press Rs, Agencija za informaciono društvo Republike Srpske i mnoge druge.

Program „Moja praksa“ sačinjen je iz dva dijela: teorijskog i praktičnog. Teorijski dio obuhvata edukacije iz oblasti timskog rada i projektnog menadžmenta. Svrha ovih edukacija jeste da se učesnici programa osposobe za praktični dio programa „Moja praksa“ budući da svaki učesnik dobija određen zadatak (projekat) koji treba da realizuje u toku trajanja prakse.

Studenti koji su prošli kroz ovaj program izjavljuju da su im znanja i vještine stečene praksom uveliko pomogli prilikom traženja posla i zaposlenja. Po završetku ovog programa, veliki broj učesnika dobio je priliku da ostane na praksi, a određen broj je dobio i zaposlenje u kompanijama u kojima su obavljali praksu. Prema našim podacima 50 studenata je dobilo ponude za posao odmah nakon prakse u kompanijama u kojima su istu obavljali.

Nakon završetka prakse studenti dobijaju sertifikate iz projektnog menadžmenta i timskog rada, kao i potvrdu o obavljanju prakse.

Prijave će biti otvorene od 15. marta do 15. aprila. Studeti se mogu prijaviti tako što će poslati svoj CV i kratko motivaciono pismo e-mail adresu: cptt@unibl.org ili ih donijeti lično, svakog radnog dana od 8:30 do 15:30 časova u kancelariju Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci, na adresi Bulevar vojvode Petra Bojovića 1А (baraka iza zgrade Rektorata).

Komentari