Sadnjom lipe počela akcija proljećnog uređenja grada

Sadnjom lipe počela akcija proljećnog uređenja grada

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić i učenici Osnovne škole „Branko Radičević“, simboličnom sadnjom lipe, u dvorišptu ove škole danas su ozvaničili početak proljećne akcije čišćenja i uređenja grada.

Akcija će trajati do 20. aprila ove godine. Cilj je da se prikupi što više krupnog otpada, koji ugrožava našu životnu sredinu, U ovom periodu trebalo bi da se rješimo kabastog otpada na organizovan način – rekao je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

On je podsjetio da je akcija organizovana u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima, koja će vršiti odvoz.

– Pozivamo sve građane, preduzeća i institucije da se uključe i u ovogodišnju akciju, jer samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist- naglasio je Amidžić.

Kao i ranijih godina, akcija će biti podijeljena na dva dijela. Tako će u periodu od 28. marta do 8. aprila, akcijom biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače.

Direktor „Čistoće“ Aleksandar Bajić je istakao da je ovo preduzeće spremno za sprovođenje ove akcije.

-Do 8. aprila kontejneri će biti postavljeni na desnoj obali Vrbasa. Od 8. do 20. aprila, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani Majdan – rekao je Bajić.

Priredba

Prije sadnje drveta lipe, učenici OŠ „Branko Radičević“ organizovali su priredbu koju su posvetili uređenju grada. Direktorica Darija Mićić je podsjetila da škola tradicionalno učestvuje u izboru najuređenijeg dvorišpta i ujedno najavila skoro proširenje škole sa novih devet učionica.

Komentari