Budućnost ima meč loptu nakon pobjede nad Zvezdom

Budućnost ima meč loptu nakon pobjede nad Zvezdom

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti odigrali su u Podgornici treći meč finalne serije ABA lige. Budućnost – Zvezda 78:77

Crveno-bijeli su imali posljednji napad, ali je prvo Džejms Feldin promašio trojku za pobjedu, a onda i Matijas Lesor nije uspio da “odbojkom” vrati loptu u obruč.

Ekipa Aleksandra Džikića je tako povela sa 2-1 u finalu regionalnog takmičenja i prvu meč loptu imaće sutra od 21 čas na istom mjestu.

Ukoliko aktuelni srpski i regionalni šampion uspije da izjednači, serija se vraća u Beograd i “majstorica” će biti na programu u ponedjeljak.

Duel u ‘Morači’ protekao je u izjednačenoj borbi, dvije ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali Zvezda nije uspijevala da prelomi na svoju stranu kada god je imala priliku. Takođe, na ruku joj nije išlo što su sudije dale četvrtu ličnu Alenu Omiću početkom poslednjeg perioda, baš kada je gostujući tim pobjegao na +7.

Duel u ‘Morači’ imao je lošu uvertiru jer je dio domaćih navijača napao gostujuće igrače po dolasku u hotel.

Pred ovaj meč velike mjere bezbjednosti organizovane su ispred ulaza u halu i duel je okarakterisan kao ‘utakmica visokog rizika’. U halu je moglo da se uđe samo uz pomoć lične karte, što takođe govori o kakvom se stanju radi, a organizatori su već oko 19 časova zatvorili kapije i nekoliko stotina ljudi ostalo je ispred.

Četvrti meč na programu je u subotu od 21.00, takođe u Podgorici.

(b92)

Komentari