Cvijanović: Savez za promjene zreo za političko smetljište

Cvijanović: Јako sam nezadovoljna radom Savjeta ministara

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je jako nezadovoljna radom Savjeta ministara i aktuelnim predstavnicima iz Republike Srpske u zajedničkim organima BiH.

Ona je naglasila da već tradicionalno u Sarajevu vlada opredjeljenje da se uguši sve ono što dolazi iz Republike Srpske i da se obezvrijedi, omalovaži i ignoriše ono što je u ustavnoj nadležnosti Republike Srpske.

-Osim toga, nezadovoljna sam i onim ljudima koji dolaze iz Republike Srpske, a sjede u raznim institucijama, uključujući i Savjet ministara, koji su ugušili svaku komunikaciju sa Republikom Srpskom i nisu nikada shvatili važnost toga da zajednički donosimo rješenja i usaglašavamo stavove bez obzira što pripadamo različitim političkim partijama. Kad sve to saberete, dobijete jedan veoma mršav rezultat – istakla je Cvijanovićeva.

NADAMO SE DA ĆE UIO BiH USKORO VRATITI SRPSKOЈ 28 MILIONA KM

Premijerka Srpske Željka Cvijanović izrazila je nadu da će Uprava za indirektno oporezivanje BiH uskoro vratiti Srpskoj 28 miliona KM, prema ranijoj odluci Suda BiH.

“To su sredstva na koja Srpska svakako računa, jer znamo da postoji takva odluka. Bilo bi dobro da se to dogodi u ovom periodu, prije rebalansa republičkog budžeta”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Pravobranilaštvo Republike Srpske traži prinudnu naplatu 28 miliona KM od Uprave za indirektno oporezivanje, a razlog je dug Federacije BiH prema Srpskoj iz ranijeg perioda zbog neravnomjerne raspodjele prihoda prikupljenih od PDV-a.

Srpska je više puta opominjala UIO po tom osnovu, javlja RTRS.

Komentari