Huawei u novembru predstavlja savitljivi telefon

Huawei u novembru predstavlja savitljivi telefon

Iz raznih tehnoloških kompanija već par godina stižu nam vijesti i glasine o telefonima sa savitljivim ekranima koje bi mogli zaklopiti kao knjižicu i spremiti u džep.

U tome je najviše prednjačio Samsung sa svojim konceptima koje su predstavili u različitim verzijama, ali oni još nisu zaživjeli u verzijama za tržište.

ZTE je pak na sajmu u Barceloni ove godine predstavio telefon sa preklopnim ekranom koji se u osnovi sastoji od dva spojena ekrana.

Ali sada stižu najave da bi Huawei mogao biti taj koji će ukrasti slavu na ovome području jer bi u novembru trebali otkriti svoj savitljivi telefon i biti prvi, prenosi Tech Radar, Fokus.

Korejski ETNews doznaje to od izvora koji su upoznati s Huaweijevim planovima, a prema njima je telefon još u razvoju sa novembrom kao ciljanim vremenom za lansiranje. Ali, iako bi ga tada mogli vidjeti, na tržištu bi mogao biti sljedeće godine, tek nakon povratnih informacija i promjena u dizajnu.

Što se samog ekrana tiče, on bi navodno trebao biti iz LG-eve proizvodnje.

Inače, ovakvi savitljivi uređaji otvorili bi priliku za razvoj cijelog novog niza nosivih gadgeta i dizajn i integraciju mobitela u razne druge uređaje.

Komentari