Vrijeme danas – nestabilno uz čestu kišu

Vrijeme: Malo svežije i oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom

Sinoptička situacija:Po visini se iznad Balkana, Jadrana i dijela Sredozemlja održava slabo izražen ciklon, dok u prizemlju pritisak postepeno raste pod uticajem polja povišenog pritiska koje se širi od zapada Evrope.

Vrijeme: Malo svježije i oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Ujutro umjereno do pretežno oblačno i pretežno suvo. Kiša će padati ponegdje na krajnjem sjeveru: duž rijeke Save i na istoku. Tokom prijepodneva počeće pljuskovi prvo na sjeveru, a od sredine dana pljuskovi sa grmljavinom će se javiti u većini predjela. Povremeno će biti i jačih pljuskova uz lokalno obilnije padavine. Popodne i uveče oblačno i svježije uz čestu kišu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Minimalna temperatura vazduha od 8°C do 15°C, u višim predjelima od 5°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15°C do 25°C, na jugu do 24°C, u višim predjelima od 12°C.

[do_widget id=”wp-forecast-6″]

Ujutru suvo i oblačno. Tokom prijepodneva počeće slaba i povremena kiša, a od sredine dana i tokom popodneva kiša će prolazno biti jača. Uveče svježije i oblačno sa kišom. Vjetar slab sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko 14°C, a maksimalna dnevna oko 18°C.

 

Komentari