Banjaluka dobila solarno drvo – punjenje baterija mobilnih telefona

Banjaluka dobila solarno drvo – punjenje baterija mobilnih telefona

Povodom Dana grada, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor kompanije „Telemaks“ Arijana Maksimčuk u parku kod spomenika Banu Milosavljeviću pustili su u funkciju solarno stablo, namijenjeno za punjenje mobilnih telefona.

-Uz Dan grada, dobili smo i nešto novo što se odnosi na budućnost. Moramo da gledamo ipsred sebe i da vidimo šta je to što interesuje i mlade generacije i šta donose nove tehnologije – kazao je gradonačelnik Radojičić, izražavajući zahvalnost kompaniji „Telemaks“ na donaciji.

S jedne strane, kako je istakao, ovo je jedan od ukrasa u centru grada i detalj u budućem izgledu ovog dijela Banje Luke, a s druge strane i upozorenje javnosti na obnovljive izvore energije jer savremeni svijet se susreće sa izazovom ogromne potrošnje i potrebe korišćenja više obnovljivih izvora energije, u ovom slučaju solarnoj energiji.

-Ovo je poklon našem gradu, jedna inovacija sa kojom želimo da upoznamo stanovništvo. Odnosno, način pretvaranja sunčeve energije u iskoristivu eenrgiju. Svi naši sugrađni od danas ovdje mogu da pune svoje mobilne telefone. To je budućnost u energiji i želja nam je bila da s obzirom na to da se bavimo time poklonimo solarno drvo našem gradu – kazala je Maksimčuk.

Komentari