Tuga u Banjaluci, sahranjeni majka i sin

Tuga u Banjaluci, sahranjeni majka i sin

Nekoliko stotina ljudi prisustvovalo je danas sahrani majke Darije (39) i njenog sina jedinca P.S. (10) čija je tragična sudbina potresla Banjaluku i region.

Majka i sin sahranjeni su na Gradskom groblju u banjalučkom naselju Vrbanja.

Povorka duga gotovo pola kilometra pratila je bijele kovčege sa sinom i majkom na vječni počinak.

– Sada su na nekom boljem mjestu, punom ljubavi – komentarisali su mnogi.

Neopisiva tuga, šok i nevjerica jedine su riječi kojima se mogu opisati osjećanja prisutnih.

Zaglušujući muk prisutnih članova porodice, prijatelja, radnih kolega i jecaji oca Slaviše S. koji je za nekoliko časova ostao bez desetogodišnjeg sina i svoje ljubavi sa kojom je dijelio dobro i zlo praćeni su opelom pet sveštenika.

Na sahrani ni sveštenik nije mogao da govori ali je rekao “Hristos voskrese” objasnivši da je to naša nada, naš cilj jer je Hristos ustao iz mrtvih.

– Teško je svima a najteže porodici, srce se cijepa od bola – rekao je jedan od sveštenika.

Slaviši se obratio riječima da prava ljubav tek treba biti izgrađena u carstvu nebeskom.

– Hoću da vam kažem da je vaskrsenje najbitnija tajna naše vjere. Vaskrsenje je pobjeda nad tugom koja nas skrši ovih dana. Neka Gospod pomogne ovoj zajednici da nas ohrabri, neka nam podari snage i porodici da izdrži ove teške dane, a kada dođemo u carstvo nebesko da se opet zagrlimo sa onima koje smo voljeli – rekao je sveštenik.

Naša Darija je 12 godina bila pedagog i za svakog je imala lijepu riječ. Nije bilo dana da nije spominjala svoga sina. Draga Darija još dugo ćemo čuti korake u našoj školi i da Bog da snage tvom suprugu i članovima porodice. Pavle je bio tvoj život. Izborila si jednu od najtežih bitaka u životu i nama si dala zadatak da budemo jaki. Dragi naš razigrani dječače, čuvaj svoju majku jer ona tebe sigurno hoće – navele su u oproštajnom pismu radne kolege.

(srpskainfo.com)

Komentari