Ukida se putarina između Trebinja i Herceg Novog

FBiH nije saglasna sa raspodjelom prihoda od putarine

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je danas da Vlada Federacije BiH /FBiH/ nije saglasna sa dosadašnjim načinom raspodjele prihoda od putarine radi čega vrši pritisak da se izmijeni način raspodjele, što bi išlo na štetu Republike Srpske.

“Za članove Upravnog odbora /UO/ Uprave za indirektno oporezivanje BiH /UIO/ iz Republike Srpske, kao i za Vladu Srpske, prihvatljivi su materijali koji je dostavio predsjedavajući UO UIO BiH Vjekoslav Bevanda za 29. sjednicu Upravnog odbora u vezi sa odlukom o raspodjeli prihoda od putarine i izvršenja presude Suda BiH po tužbi Republike Srpske, te smatramo da su postojali svi uslovi za donošenje odgovarajuće odluke”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske ističu da je sprovođenje sudskih odluka za Vladu Republike Srpske obavezujuće, a članovi UO UIO iz Republike Srpske su bili spremni da podrže prijedlog odluke koji je dostavila UIO.

“Kada je riječ o postizanju saglasnosti o oba pitanja, Ministarstvo finansija očekuje konstruktivan stav iz FBiH u UO UIO, kako se ne bi nastavila blokada sredstava namijenjenih za izgradnju puteva i auto-puteva”, dodaje se u saopštenju.

Sjednica UO UIO BiH, koja je bila zakazana za sutra u Mostaru, odgođena je do daljeg jer je predsjedavajući UO Vjekoslav Bevanda informisan da nema saglasnosti predstavnika entiteta o ključnim pitanjima, saopšteno je danas iz UIO.

(Srna)

Komentari